Válassza az Oldal lehetőséget

Érkezik a Xiaomi Mi 9 Lite!

Érkezik a Xiaomi Mi 9 Lite!

Tavaly a Xiaomi Mi 8 Lite sikeres készülék volt, de hogy az utód is az lesz-e leginjább az árától függ majd.

Xiaomi Mi 9 lite 2

Volt az elmúlt hónapokban egy olyan Xiaomi telefon, amit finoman szólva sem imádnak a vásárlók, ez pedig az Mi A3. Az A1 még a kamerákról szólt, az A2 már csak egy átlagos mobil lett, az A3 pedig még az sem. Oké, van hátul három kamera, de ezek sem kiemelkedően jók, ám az igazi kritika a gyártót a HD+ felbontású kijelző miatt érte, ami lássuk be, manapság már az alsó kategóriában menő csak. Emiatt aztán sokan számítottak arra, hogy a Xiaomi előrukkol egy Pro verzióval, javítva a hibát. Nos, jelenleg úgy néz ki, hogy erre semmi esély, érkezik viszont heyette az Mi 9 Lite.

Xiaomi Mi 9 Lite 3

Ez a kis kitérő az Mi A3 felé nem volt véletlen, hiszen a Xiaomi folytatja az idén elindított átcimkézős hagyományát, és egyes telefonokat más néven mutat be Kínában, és más néven a világ többi részén. Így volt ez az Mi A3 esetén is, így lesz az Mi 9 Lite esetén is! Az Mi 9 Lite ugyanis nem más, mint a Kínában már bemutatkozott Mi CC9. Nem lesz ez rossz telefon, de olyan nagyon kiugróan jó sem. Valóban illett volna inkább Mi A3 Pro-ként kiadni, de valaki, valaho másképp döntött.

Xiaomi Mi 9 lite 1

A hardver tehát már nem meglepetés, így tudjuk, hogy FHD+ AMOLED kijelzőt kapunk, alatta ujjlenyomatérzékelővel, a központi egység egy Snapdragon 710 lesz (két 2,2 GHz-es Kryo 360 + Hexa 1,7 GHz-es Kryo 360 CPU-k, Adreno 616 GPU). Hátul három kamera, ebből a főkamera egy 1,79-es rekeszértékű, 48 megapixeles darab, mellette egy 8 megás ultraszéles látószögű objektív és egy 2 megapixeles mélységszenzor. A szelfikamera 32 megapixeles. Az akkumultor kapacitása 4030 mAh, amit 18 wattos QC4.0 gyorstöltéssel pumpálhatunk tele elektronokkal.

Összességében nem lesz ez rossz mobil, de tényleg minden csak azon fog múlni, hogy az árazás milyen lesz.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.