Válassza az Oldal lehetőséget

Friss hírek – 2023. 01. 16.

Friss hírek – 2023. 01. 16.

Friss hírek ma reggel.

Friss hírek – 2023. 01. 16.

Múlt héten megkaptam (amúgy tök jogosan), hogy a HOC már nem is hírportál. Nem ígérem, hogy ezen minden nap próbálok javítani, de ma kísérletet teszek rá. Íme a ma reggeli friss hírcsokor!

A Gizchina írta, hogy felfedeztek egy új renderképet a Huawei P60 Pro-ról. Tök érdektelen hír, mert az igaz, hogy a Huawei a P60 sorozaton dolgozik, de a renderképeknek az esetek 99,99 százalékában semmi közük a valósághoz, csak valami művészlélek pixelekbe önti a vágyait. Szóval ez egy igazi salátahír, helykitöltő, ezzel az erővel írhatnánk valamelyik feltörekvő zimbabwei festő mai alkotásáról is. Nem tesszük.

A kép a hír bevezető képe.

 

Friss hírek - 2023. 01. 16. 2

A Youtube ingyenes kábelszolgáltatóvá válhat a címe az Android Authority cikkének. A cím sokatmondó, kb. annyira, mintha azt mondanánk, hogy Mark Zuckerberg és Bill Gates gyerekének fiának neve Mariska lehet. Szóval lehet, bármi lehet, akár az is, hogy a YouTube kábelszolgáltatóvá válik. A cikk valóságtartalmát ezzel a nyitómondattal próbálják erősíteni: Állítólag a YouTube egy új ingyenes, hirdetésekkel támogatott központot tesztel. Ami egy kicsit erősítheti a hír értékét, hogy eredetileg a The Wall Streeat Journal írt erről, szóval akár igaz is lehet. Vagy nem

Friss hírek - 2023. 01. 16. 3

A közelgő Apple Mac Pro nem lesz elég „Pro”, mondja újfent a Gizchina. Az állítását arra alapozza, hogy ÁLLÍTÓLAG az eredetileg tervbe vett Apple M2 Extreme platformot átmenetileg (vagy végleg?) kukázták, így az eredetileg beharangozott 48 CP maggal és 152 GPU maggal érkező újdonság, mármint a Mac Pro, egy gyengébb központi egységet kap, ami nem fog forradalmi újdonságot hozni az előző verzióhoz képest. Azt már csak én teszem hozzá, hogy gyanítható az árban sem lesz forradalmi újdonság, rohadt drága lesz ez a gép is!

Friss hírek - 2023. 01. 16. 4

Az Android Authority ismét, most egy Samsung hírrel, miszerint a Galaxy Z Fold 5 dizájnváltása végre megoldja a gyűrődést. Mármint a kijelző közepének gyűrődését. Faszák ezek az összehajtható telefonok, de kb. annyira vágyom rájuk, mint egy gombóccá gyúrt papírrepülőre. Évek óta dobálják piacra a gyártók a “remek”, ám lényegében megfizethetetlen telefonokat, de még mindig ott tartunk, hogy azt várjuk, hogy a kijelző közepén ne legyen gyűrődés.

A cikk lényege röviden, hogy a Samsung új zsanért fog alkalmazni, erre azt mondják, hogy könnycsepp alakú lesz, így becsukott állapotben nem lesz rés a telefon két oldala között és a kijelző sem fog gyűrődni. Azt már csak én teszem hozzá, hogy a Samsung nyugodtan használhatná céglogónak is a könnycseppet, stílusos lenne…

Friss hírek - 2023. 01. 16. 5

A hírgyűtő applikációm ma sokat válogatott az Android Authority oldaláról, megint tőlük a friss hír, miszerint az Apple elismerte az Iphone 14 Pro kijelzőhibáját és dolgozik a javításon. A hiba abban áll amúgy, hogy egyes felhasználók a bekapcsolás után vízszintes vonalakat látnak a kijelzőn. Lehet, hogy az EKG görbéjüket látják, miután rájöttek, hogy vacak telefont vettek (majdnem szart írtam, csak a jómodorom miatt mégsem…)

A jó hír azon felül, hogy a hiba létezik, hogy úgy tűnik szoftveres problémáról van szó, máskülönben az Apple feleslegesen dolgozna az elhárításán.

Friss hírek - 2023. 01. 16. 6

A következő hírnek semmi köze a telefonokhoz, a Barca a spanyol szuperkupát elvitte a Real orra elől, állítólag könnyedén verték a koronás gárdát. A meccsre amúgy Szaúd-Arábiában került sor, lévén a nagymúltú focinemzet bőven megérdemelte már, hogy egy ilyen nívós meccset vigyenek hozzájuk. Ezt már csak a Zöldfoki-szigetek szuperkupája múlná felül, de ahhoz, hogy azt odavigyék még kell a szaúdiaknak két tucat tartályhajót küldeni a szigetekre rezsicsökkentett olajjal.

Friss hírek - 2023. 01. 16. 7

A végére egy rossz hír, ami a magyar BITPORT oldalán jelent meg, eszerint az idegtudósok szerint a mai MI-k szükségszerűen szociopaták. Azt mondják ezek az idegtudósok, hogy a jelenlegi MI-val működő chatbotok veszélyes szociopatákká alakulnak, Ami ránk nézve is veszét jelent. Mármint ránk, emberekre nézve, nem korlátozva ezt a HOC olvasóira.

Ez a hír amúgy a The Wall Streeat Journal oldalain jelent meg, ami azért a Blikknél egy fokkal hitelesebb kiadvány. Azt is írták, hogy ezek a chatbotok mindenféle különösebb skrupulus nélkül képesek óriásakat kamuzni, és ennek megoldása csak az lehet, hogy valamiféle közösségi öntudatot plántálnánk ezekbe a mesterséges intelligenciákba, merthogy az emberiség is ettől vált önzetlen, együttműködő, empatikus fajjá. Azt megint csak én teszem hozzá, vagyis kérdezem, hogy a közösségi öntudat nem lesz-e egy újabb lépés a Skynet felé?

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.