Válassza az Oldal lehetőséget

Még hívni is lehet az Alfawise Y1 okosórával!

Még hívni is lehet az Alfawise Y1 okosórával!

Mégsem ez az igazán megdöbbentő, hanem inkább a vételár. A Gearbest ma is egy igazán különleges termékre hívta fel a figyelmünket.

Még hívni is lehet az Alfawise Y1 okosórával!

 

Alfawise Y1 – 13,27 dollár

Az Alfawise messze nem olyan ismert brand, mint pl. a Huawei vagy a Xiaomi, habár már többször bizonyítást nyert, hogy igen jó áron kínálnak minőségi termékeket. Ha továbbra is ezen az úton haladnak, akkor könnyen lehet, hogy hamarosan egyáltalán nem lesz „ciki”, ha egy ilyen márkájú terméket villantasz valahol.

Alfawise Y1 smart phone watch review a watch a phone and a fitness tracker for 13.27 dollars C04

Külső

Jelen bejegyzésünk alanya az Alfawise Y1, egy többfunkciós óra. Első pillantásra bizonyára nem feltételeznénk róla, de ebben az okosórában SIM kártya foglalat is található, így önállóan, telefon nélkül is lehet vele hívásokat intézni, SMS-ezni. A szokatlan jelenségek sora nem áll meg ezen a ponton, a ketyere filléres mivolta dacára kör alakú kijelzővel büszkélkedhet, egy 1,54 colos IPS megjelenítő szolgáltatja az információkat. A főképernyő a három előre definiált séma révén valamelyest testre szabhatónak mondható, természetesen a szokásos adatokat szolgáltatja: lépésszám, pontos idő, akkumulátor állapota stb. A készülékház alumíniumból készült, az óraszíj az árkategóriának megfelelően szilikon (TPU). A színválaszték véleményünk szerint elég jónak mondható, a következő színekből választhatunk a vásárlás előtt: fekete, fehér, kék és rózsaszín.

Alfawise Y1 smart phone watch review a watch a phone and a fitness tracker for 13.27 dollars C06

Belső

Ahogy fentebb már említettük, az Alfawise Y1 a GSM 850/900/1800/1900 támogatás révén gyakorlatilag egy mini mobiltelefonként is funkcionálhat. Ez némi fantáziával meglepően praktikus lehet, mert például kirándulásnál, sportolásnál elérhetőek maradhatunk úgy, hogy nem kell magunkkal cipelni (jó eséllyel) tepsi méretű okostelefonunkat, helyette csak ezt a karórát kell felvennünk! Természetesen az Y1 ettől függetlenül képes kapcsolatot létesíteni telefonunkkal, ehhez a nem épp naprakésznek mondható Bluetooth 3.0-s szabványt használja. A Bluetooth segítségével szinkronizálhatjuk üzeneteinket, elérhetjük a kamerát, meg persze az anti lost (az óra figyelmeztet, amikor az érzékelési távolságon kívülre kerül) funkció is ezt a kommunikációs csatornát használja.

Alfawise Y1 smart phone watch review a watch a phone and a fitness tracker for 13.27 dollars C05

És még mindig tudjuk folytatni! Kapaszkodjatok meg, egy SD-kártya segítségével zenelejátszót faraghattok a kütyüből – egy 32 GB-os memóriakártyára legalább 3 000 zene felfér, szóval kiindulásnak bizosan elég lesz. Ehhez képest megmosolyogtatók a hardveres specifikációk, 13 dolcsiért amúgy nem rossz ez:

  • 32 MB RAM és ROM
  • MTK2502D processzor (260 MHz, ARM7EJ-S mag)

A fenti képességek után szinte már kínosnak érezzük az alapfunkciók felsorolását, a pontosság, a teljességre irányuló törekvésünk mégis megköveteli ezt:

  • lépésszámláló, hosszú idejű ülésre figyelmeztetés, kalóriaszámláló, alvásmonitor.

Pulzusmérő? Nah, az pont nincs, ennyi pénzért az már tényleg a csoda kategória lett volna. A 280 mAh kapacitású belső teleptől sem vagyunk elájulva, az azért bizonyos, hogy pár(!) napot ezzel is kihúz az óra.

Alfawise Y1 smart phone watch review a watch a phone and a fitness tracker for 13.27 dollars C01

Zárás

Foglaljuk röviden össze a fentieket. Az Alfawise Y1 kétségtelenül egy igen sokoldalú termék, mely túlzás nélkül megdöbbentő áron kelleti magát. Mint az nyilvánvaló, hiányosságai is vannak (pulzusmérés), aztán arra is mérget vehetünk, hogy gyakorta kell a töltő után nyúlnunk, mindazonáltal úgy gondoljuk, hogy ennyi(!) pénzért vállalható a termék.

Forrás: Gearbest

A szerzőről