Válassza az Oldal lehetőséget

Huawei Mate X – hatalmas koki a Samsungnak

Huawei Mate X – hatalmas koki a Samsungnak

Azt hitted, hogy a Samsung Galaxy Fold menő? Akkor nem láttad még a Huawei Mate X-et!

 Huawei Mate X – hatalmas koki a Samsungnak

Az első hivatalosan is bejelentett összehajtható telefon a Samsung nevéhez fűződik, de a Huawei a sarkukban lohol, ráadásul jobb is, menőbb is lett a Mate X. A telefon összehajtott állapotban egy elő és hátlapi kijelzővel is rendelkező, a mai dizájnhoz szokott szemünknek meglehetősen szögletes készülék. Azonban, ami nagyon lényeges, lényegében teljesen keret nélküli.

MATEX

Becsukott állapotban a kijelző az előlapon 2480 x 1148, a hátlapon 2480 x 892 képpontos felbontású, természetesen AMOLED technológiára épülő panel. Ebben az állapotban az előlap képátlója 6,6- a hátlapé 6,38 colos. A telefont kinyitva egy hatalmas 8 colos képátlót kapunk, a kijelző felbontása pedig 2480 x 2200 képpont lesz. A telefon lelke egy Huawei Kirin 980-as egység, amiben 2 darab Cortex A76 mag 2,6 GHz-en, két másik A76 mag 1,92 GHz-en, négy darab Cortex A55 mag pedig 1,9 GHz-en dolgozik. A lapkában az ARM Mali-G76MP10-es grafikus gyorsítót találjuk. A beépített LPDDR4x memóriából 8 GB-ot kapunk, a háttértár pedig 512 GB-os.

A telefon érdekessége, hogy a hátlap egy kiemelkedő sávjában kaptak helyet a hátlapi kamerák. Ez becsukott állapotban egy magasságban van a hátlapi kijelzővel, kinyitott állapoban pedig kicsit kiemelkedik a htlapból. Itt három kamerát találunk, a főkamera egy 40 megapixeles szenzort használ, felette 1.8-as rekesznyílású objektív van. Mellette használhatunk még egy 16 megapixeles szenzort ultraszéles látószögű objektívvel és egy 8 megapixeles szenzort egy 2,4-es rekesznyílású lencserendszerrel.

További érdekesség, hogy az ujjlenyomat olvasó a készülék élén található. Az új mobil természetesen a legmodernebb 5G-s LTE rádiót használja, kapunk NFC-t, kétsávos, ac szabványt kezelő wifit és Bluetooth 5.0-át is. Az akkumulátor 4500 mAh kapacitású, ezt akár 55 wattal is tölthetjük majd.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.