Válassza az Oldal lehetőséget

Hubsan Zino H117S – megfizethető drón 4K kamerával és kuponnal

Hubsan Zino H117S – megfizethető drón 4K kamerával és kuponnal

Kitűnő kamera, hosszú repülési idő, erős motorok és filérekbe kerülő alkatrészek. Nem tudok most ennél jobbat!

Hubsan Zino H117S – megfizethető drón 4K kamerával és kuponnal

A Hubsan eddig is szuper gépeket gyártott, de valamilyen oknál fogva a kamera platformok területére nem akartak betörni. Gépek könnyen irányíthatóak voltak, a melléjük adott szoftver szuper, a kamera is elment. Jó volt a repülési idő és a hatótáv is, de egy valami nagyon hiányzott a Hubsan madarakból, a gimbal. A géptestbe rögzített kamera egyszerűen nem alkalmas arra, hogy jó minőségű légi felvételeket készíthessünk, hiszen bármennyire is erősek a motorok, bármennyire is stabilan repül a drón, a kamera akkor is billegni fog.

 Hubsan Zino H117S - megfizethető drón 4K kamerával és kuponnal 1

A néhány hónapja bemutatkozott Hubsan Zino, vagy más néven a Hubsan H117S egy teljesen más világot hozott el nekünk. A gép formája a rendkívül népszerű DJI MAvic drónokra hajaz. A kihajtható karok végén ülő szénkefementes motorok, a test elején elhelyezett háromtengelyes gimbal nagyon hasonló.képet mutat, mint a háromszor drágább Mavic Pro, vagy a négyszer drágább Mavic Pro 2. A kérdés, hogy miért tud ennyivel olcsóbb lenni a Hubsan Zino. Természetesen meg van ennek is az oka, nem is bonyolult a dolog, egyszerűen hiányzik néhány extra.

 Hubsan Zino H117S - megfizethető drón 4K kamerával és kuponnal 2

A DJI drágább drónjai rengeteg szenzorral vannak vannak ellátva. Ultrahangos és optikai szenzorok figyeének előre és lefelé, illetve az újabb verziónál már oldalra is, hogy a drón érzékelje és megpróbálja az akadályokat kikerülni repülés közben. Ez például jól jön olyankor, ha fák között állítjuk követő üzemmódra, mert ilyenkor nem mi irányítjuk a gépet csak “jön” utánunk. Persze jó tudni, hogy a Mavic sem bolondbiztos, a vékonyabb levél nélküli ágakat, az út felett húzódó vezetékeket ő sem látja.

Hubsan Zino H117S - megfizethető drón 4K kamerával és kuponnal 3

A Hubsan Zino lényegében teljesen nélkülözi ezeket a szenzorokat. Persze, ha nem lenne egyetlen szenzor, akkor repülni sem nagyon tudna, így van geomágneses érzékelő, giroszkóp, és természetesen GPS is, valamint a szoftver is fel van vértezve például a kamerán keresztüli tárgyfelismerésre, amit a követő módnál használhatunk ki. A Hubsan Zino tehát a szenzorok hiánya miatt jobban szereti a nyílt terepet és kevésbé a zárt tereket. Amúgy, a nagy többségünket érdeklőképességek itt is megvannak, szóval butának semmiképpen nem nevezhetjük.

 

Ahogy olvashattátok van például követőmód, amit úgy tudunk beállítani, hogy a telefon képernyőjén jelöljük ki a követendő tárgyat vagy embert. Van lehetőség körberepülésre, ilyenkor a kijelölt tárgy felé fordított kamerával repül körbe. Van panorámakép készítés, és egy Line Flynak nevezett üzemmód is, amikor tőlünk távolodva és emelkedve, ránk szegezett kamerával repül. Ez meglehetősen népszerű eljárás, sok ilyen videót láthatunk a Youtube-on is. Ezek mellett természetesen megtaláljuk a szokásos biztonsági funkciókat is, vagyis ha merül a telep vagy ha elveszti a kapcsolatot a távirányítóval, akkor automatikusan visszarepül a kiindulási pontra. Van útvonalrepülés is, ilyenkor az előre meghatározott útvonalon repül végig irányítás nélkül.

 

A drón fizikai adottságai is lenyűgözőek. A 3000 mAh kapacitású akkumulátorral több, mint 20 percet repülhetünk egy töltéssel. A távirányító hatótávja megfelelő környezetben és a kamerán keresztül vizuális kapcsolatot is tartva egy kilométer is lehet, vagyis ha magunkat állítjuk a középpontba, akkor egy két kilométeres átmérőjű körön belül mehetünk ahova tetszik. Ebben segítségünkre van a gép sebessége is, ami sportmódban elérheti akár a 60 Km/órát is. Az orrba épített gimbal háromtengeyles, így teljesen rezgés és dülöngélés mentes videókat készíthetünk akár 4K felbontásban 30 képkocka per másodper sebességgel. Ez a minőség bőven elegendő a félprofi vagy hobbi felhasználáshoz, tökéletes utazós, nyaralós videókat készíthetünk vele.

 Hubsan Zino H117S - megfizethető drón 4K kamerával és kuponnal 4

A címben említettük a költséghatékonyságot. Ahogy írtuk a Hubsan Zino ára jelenleg nagyjából harmada a régebbi Mavic Pro árának, illetve negyede az új verzióénak. De ez még nem elég, hogy egy drón költséghatékony legyen! A Hubsan Zino esetén ugyanis az alkatrészek is olcsók, így akkor sem kell hitelt felvennünk, ha véletlenül földhöz csapjuk a gépet. A műanyag elemek, de az elektronika kisebb darabjai is megvehetők néhány ezer forintért, így tényleg spórolós lehet a dolog egy esetleges törés esetén is. Ha meg ez sem elég, akkor a Hubsan Zino-t jelenleg több csomagban vehetjük meg. A legkisebben csak a gép, a távirányító, a kábelek és a szokásos tartozékok vannak. NAgyobb csomagban vehetünk egy vagy két tartalék akkumulátort és vehetünk hordtáskát is, természetesen jóval olcsóbban, mintha ezeket külön-külön vásárolnánk meg. De még ennél is tovább megyünk most, hiszen a vásárláshoz kupont is adunk adni, ráadásul minden csomaghoz használhatót. Ezzel a kuponnal jelentős összeget takaríthatunk meg most. A kuponkódot és a különböző csomagok árait alább találjátok. Én már vettem egyet, ha megérkezik jön a teszt is!

 

Ne feledjétek, a vámmentes szállításhoz válasszátok az ingyenes EU Priority Line szállítási módot!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.