Válassza az Oldal lehetőséget

Katonai karórák – modern trend, nem csupán modernistáknak

Katonai karórák – modern trend, nem csupán modernistáknak

A katonai karórák – más néven army vagy taktikai órák – egy ideje valódi trenddé váltak.

Katonai karórák – modern trend, nem csupán modernistáknak

Pont ennek köszönhetően ma már a legnagyobb óragyártók is készítenek katonai karórákat, gyakorlatilag bármilyen formában. Ezért elmondható, hogy nem létezik manapság már olyan katonai karóra, amely ne illene a legtöbb öltözködési stílushoz. Miért lettek olyan népszerűek?

Strapabíróság és férfias megjelenés

A hivatalos katonai karórák esetében elsődleges szempontnak számít a rendkívüli tartósság. A különféle terepviszonyok és a váratlan szituációk miatt nem csak fokozott terhelést kell kibírnia az ilyen óráknak, de olyan idegen anyagokkal is érintkezhetnek, amelyek hagyományos társaikat károsítanák. Viszont a katonai órák ellenállnak a karcolásoknak, a víznek, a pornak és akár az olyan anyagok behatásának is, mint az olaj vagy a savas vegyületek. A márkás katonai órák, amelyeket utcai viseletre gyártanak, pedig ugyanilyen strapabíróak – ezért is olyan népszerűek többek között. A másik oka az elterjedésüknek pedig a férfias megjelenésük. Már azért is férfias megjelenést biztosít, hogy erősen érezhető rajtuk a katonai jelleg.

Praktikus funkciók

Amelyik férfi szeret sportolni, túrázni vagy horgászni, annak a katonai órák tökéletes választást jelentenek. Olyan funkciók találhatóak rajtuk, amelyek különösen jól jönnek a természetben. Erős háttérvilágításuk miatt könnyen leolvasható róluk az idő vagy más kijelzés. Egy minőségi katonai karórában lehet iránytű, hőmérsékletmérő, ébresztőóra, stopper, barométer és akár magasságmérő is többek között. Ráadásul alapvetően vízállóak és porállóak, vagyis tökéletes választást jelentenek még a legkeményebb túrákhoz és fizikai munkához is. A legjobb katonai órák viszont sokkal több mindenre képesek lehetnek az itt felsoroltaknál. Aki többet szeretne megtudni ezekről, annak pedig érdemes követni az óra magazin legfrissebb bejegyzéseit, amikben többek közt értesülhetünk a legújabb katonai modellekről is.

 

Támogatott tartalom

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.