Válassza az Oldal lehetőséget

E9 elektromos roller – a németek szerint ezzel nyugodtan közlekedhetsz

E9 elektromos roller – a németek szerint ezzel nyugodtan közlekedhetsz

Nem túl gyakori, hogy egy kínai rollert ABE tanúsítvánnyal lássanak el, de most ez a helyzet.

E9 elektromos roller – a németek szerint ezzel nyugodtan közlekedhetsz

Megmondom őszintén, a gép képességeit látva nem kaptam volna fel a fejemet, de az a tény, hogy egy Németországban elvégzett jóváhagyás, az ABE dokumentum is ott szerepel a leírásban felkeltette a figyelmemet. Ha valahol azt látjuk, hogy TÜV vagy ABE certifikátot kapott valamilyen termék, akkor már sejthetjük, hogy ott nagy baj bizony nem lehet. Az ABE amúgy járművekre, jármű alkatrészekre kiadott tanúsítvány. ami szerint a jármű közlekedésre engedélyezett anélkül, hogy TÜV intézet tanúsította volna.

E9 elektromos roller - a németek szerint ezzel nyugodtan közlekedhetsz 2

Egyszóval, ennek a rollernek EU-s engedélye van, bevizsgált, jóváhagyott, stb.

Ha a technikai specifikációkat nézzük, akkor viszont semmi extra. 30 Km/órás végsebesség, 350 wattos motor, 7,5 amperes rendszer, egy töltéssel 25 kilométeres megtehető távolság és 120 kilós maximum terhelhetőség. Szóval elég átlagos a kiépítés. Van elektronikus fék az első keréken és van tárcsafék a hátsón, ez pozitívum ebben az árkategóriában. Van persze első és hátsó lámpa, féklámpa is. Pozitívum a mindössze 15 kilós tömeg, szóval cipelni sem lesz túl nehéz.

E9 elektromos roller - a németek szerint ezzel nyugodtan közlekedhetsz 3

Három érdekességet említek még. Az egyik, hogy a fedélzeti komputer kijelzője színes, a második, hogy rendes víz elleni védelmet kapunk (IP54), a harmadik, hogy a roller kapott rendszámtábla tartót is. Ez gondolom a kinti előírások miatt kell, de lehet, hogy hamarosan itthon is találkozhatunk ilyen szabállyal.

E9 elektromos roller - a németek szerint ezzel nyugodtan közlekedhetsz 4

Szóval összességében maga a roller nem egy különleges darab, ám az, hogy a német ABE tanúsítvány ott van mellette mégis érdekessé teszi. Ez ugyanis garancia a minőségre, ha nem így lenne, akkor nem vehetne részt hivatalosan a közlekedésben. A roller ára sem különleges, bár, a jelenlegi dollár árfolyamot nézve inkább a jó vétel kategóriába sorolnám. A AC7ADFF5DE75 kuponkóddal német raktárból 126 600 forintot kell érte fizetnünk. A szállítás ingyenes.

A vásárláshoz ide kattints:

E9 elektromos roller – német ABE tanúsítvánnyal

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.