Válassza az Oldal lehetőséget

Kedves Microsoft, adhatunk egy tippet?

Kedves Microsoft, adhatunk egy tippet?

Kár lenne tagadni, az operációs rendszer menetrendszerűen érkező frissítései pocsék nevekkel futnak.

windows 10 nyito

Most komolyan, hogy lehet értékelni ezt a listát?

  • Novemberi Frissítés
  • Évfordulós Frissítés
  • Tavaszi Frissítés
  • Alkotói Frissítés
  • Őszi Alkotói Frissítés
  • Áprilisi Frissítés

Hol van a kreativitás, az ötletesség? Ezek a nevek olyannyira általánosak, hogy ebből kifolyólag szinte lehetetlenség őket pontosan beazonosítani, vagy valamihez társítani azokat. Őszi frissítés? Ami nálunk ősz, az a bolygó másik felén tavasz. Sebaj, mi most felfedjük a megoldást. Microsoft, bátran próbáld ki a következő sémát! 

Már csak azért is érdemes számításba venni a kutyákat, mert már korábban is volt arra példa, hogy állatneveket kötöttek egy szoftverhez: pl. „Breezy Badger” és „Snow Leopard”. Mivel több száz fajta kutyát ismerünk, ezért a lehetőségek ilyen szempontból is kellemesek. Szerintem itt az ideje, hogy tegyünk egy próbát.

Képzeljük el, hogy a programozók az aktuális csomagban megnyírbálnak egy-két funkciót, szolgáltatást – pl. Paint jobblétre szenderül, amiről egyébként voltak is már pletykák. Vajon mi lehetne ettől jobb név az adott frissítésnek?

win10 lassie frissites

Komolyabb változtatások, módosítások a biztonság terén? Erre is van ám egy javaslatunk!

Bloodhound 2

A biztonság mellett persze a játékos szolgáltatásokat („Game Mode”) sem érdemes elhanyagolni. Természetesen ezt is könnyű „kutyásítani”.

windows 10 bulldog

Nyilván a Microsoft sem tévedhetetlen, sőt. Előfordulhat, hogy az adott összegző frissítőcsomag időnként a felhasználó agyára megy, mert mondjuk előszeretettel riaszt minket az éjszaka közepén. Itt bizony semmi más nem jöhet szóba, mint ő:

yorki update

Szintet lépett az Edge böngésző? A Windows 10 még inkább nyitott lett a világhálóra? Na, ez aztán totális mértékben adja magát!

shiba update

Végezetül pedig itt egy forgatókönyv arra, ha a Microsoft valamilyen rejtélyes okból kifolyólag továbbra is ragaszkodna az évszakok alapján történő elnevezésre.

fall retriever

… azért szerintünk meg lehet ezt oldani ötletesebben is.

Szóval adott a lehetőség, a redmondi koponyák könnyűszerrel bebizonyíthatnák, hogy mégsem a macskák az internet urai.

Ti mi alapján neveznétek el a Windows 10 frissítéseit?

Forrás: howtogeek.com