Válassza az Oldal lehetőséget

Kipróbáltuk: Kingston DataTraveler HyperX Predator, vadállat a zsebedben

Kipróbáltuk: Kingston DataTraveler HyperX Predator, vadállat a zsebedben

Emlékszel, amikor megjelentek az első 4 MB-os pendrive-ok? Emlékszel, hogy lelkendeztünk, hogy ez a jövő, hogy végre eltűnnek a floppyk, a floppy meghajtók? Emlékszel mekkora szenzáció volt, amikor először érkezett olyan alaplap, ami be tudott bootolni USB meghajtóról?

DataTraveler-HyperX-Predator-512GB-1

Ha emlékszel ezekre az időkre, akkor megérted, hogy miért akkora szenzáció az, hogy napjainkban egy gyufásskatulyányi dobozban 512 GB háttértárat gyömködnek, sőt, bemutatkozott már a nagyobb testvér is, ami nem kevesebb, mint 1 TB kapacitással bír.

DataTraveler-HyperX-Predator-512GB-4

Óriási a fejlődés. Korábban elképzelhetetlen tárolókapacitást rakunk zsebre egy laza mozdulattal, hogy aztán egy USB portba bedugva a munkahelyünkön, vagy barátunknál nyerjük elő róla az adatokat. Már nincs szükség optikai meghajtókra, nem kellenek CD-k, DVD-k, és bizony, egyre többen vannak olyanok, akik még csak nem is emlékeznek a nagy- és kisflopira, ahogy akkor neveztük ezeket. 1,44 MB kontra 512 GB.

DataTraveler-HyperX-Predator-512GB-3

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.