Válassza az Oldal lehetőséget

Középkategóriás 4K akciókamera érkezik a Xiaomitól

Tegnap mutatták be új kamerájukat, amiről nem tudjuk mitől új.

xiaoyi-new-gen-yi-lite-action-camera-640x360.jpg

Valami különbség biztos van ez előző Yi Lite és e között, és az is valószínű, hogy a különbség nem csak abban nyilvánul meg, hogy az új kamera neve elé odabiggyesztették a “new next-gen” cimkét.

A kamera a főbb komponensekben teljesen megegyezik az elődjével, ami különbség ami említést érdemel az a kamera tömege, itt ez picit több lett, de hogy mitől azt nem tudjuk. A kamera lelke egy HiSilicon Hi3556 lapkakészlet, amely 4 GB belső memóriával rendelkezik, ezt 64 GB-os kártyával bővíthetjük. Az f/2.8-as rekeszértékű optika alatt egy 16 megapixeles Sony IMX206 szenzor bújuk meg. A hardver lehetővé teszi valós 4K videók rögzítését is, igaz csak 20 képkocka sebességgel másodpercenként. A kamera igazán 1080p felbontással használható, én legalábbis erre merném ajánlani. Ebben a felbontásban már 60 képkockát képes másodpercenként rögzíteni, ez pedig elég lesz arra, hogy szép sima felvételeket készíthessünk.

xiaoyi-new-gen-yi-lite-action-camera-1.jpg

A kamerában találunk Bluetooth 4.1 és WiFi kapcsolatot is. Ez nagy öröm, mert aWiFi-s kamerák üzemidejét drasztikusan csökkenti a bekacsolt vezeték nélküli kapcsolat. A Bluetooth 4.1 talán takarékosabb valamivel. A megadott adatok szerint a beépített akkumulátor optimális beállítások mellett 2 óra működési időt tesz lehetővé, amit persze csökkent a Bluetooth vagy a WiFi használata, illetve befolyásolja a használt felbontás is.

A kamera ára várhatóan 110 dollár alatt marad, és várhatóan még idén a boltok polcaira kerül.

Ha akciókamerára vágysz, akkor itt nézz körül: Akciókamerák 20-tól 400 dolláros árig

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.