Válassza az Oldal lehetőséget

Március 19-én indul a Xiaomi Fimi Palm kamera szállítása

Március 19-én indul a Xiaomi Fimi Palm kamera szállítása

Konkurens DJI megoldás árának töredékéért kapjuk, de érdemes megvenni a Xiaomi Fimi Palm kamerát?

Március 19-én indul a Xiaomi Fimi Palm kamera szállítása

A Xiaominál, kedvenc kínai gyártónknál úgy döntöttek, ők is tudnak Pocket kamerát gyártani, meg van hozzá mindenük. Az új kütyü neve FIMI Palm lett. A FIMI név a Xiaomi idei drónjairól lehet ismerős, a FIMI készítette a két madarat a Xiaominak. Nekik van már gyakorlatuk a kamerák és a gimballok terén, hiszen a drónokra is pont olyan apró megoldásokat kell szerelni, mint egy zsebben elférő kamerára, így adott volt a dolog, a Palm előtt lekövezték az utat.

FIMI 4K HD PALM Handheld Gimbal Camera ( Xiaomi Ecosystem Product )- Black

A FIMI PALM azért nem teljesen ugyan olyan, mint a konkurens Osmo Pocket, bár első ránézésre nagyon hasonló a két szerkezet. Papíron egyértelműen a FIMI megoldása a jobb, hiszen nagyobb az akkumulátor (1000 vs. 875 mAh), a nagyobb akku miatt nagyobb az egy töltéssel elérhető üzemidő (240 perc vs 120 perc), nagyobb szögben lehet elforgatni a kamerát a gimballal, valamint a FIMI PALM-ban van wifi és Bluetooth kapcsolat is, ami az Osmo Pocketből hiányzik.

A FIMI megoldásán a gimbal forgatását egy apró joystickkel vezérelhetjük, míg a Pocketen ehhez egy érintésérzékeny felület áll a rendelkezésünkre, és például ez utóbbit is sokan kritizálták. Amiben viszont mindenképpen jobb a DJI OSMO, hogy gyaníthatóan erősebb vas dolgozik benne. Ezt abból sejthetjük, hogy mígy a Pocket képes 4K felbontás mellett a 60 képkocka sebességre, addig a Palmnál a maximum érték csak 4K/30 FPS.

FIMI 4K HD PALM Handheld Gimbal Camera ( Xiaomi Ecosystem Product )- Black

Egy dolog van, amit a FIMI-nél előnyként említenek, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ez előny lesz, még pedig a 128 fokos látószöggel rendelkező objektívet (kamerát). A vloggereknél egészen más elvárások vannak egy kamerával szemben. Nekik nem sportkamera kell, aminek a látószöge nagy, és a környezet minél nagyobb része fér a képbe. Egy vlogger számára sokkal kedvezőbb egy torzításmentes, 90 fokos látószöggel rendelkező optika, olyan, mint ami az Osmo Pocketben is van. Szóval azt gondolom, hogy a 90 fok ebben az esetben több, mint a 128 fok, legalábbis a felhasználás szempontjából.

FIMI 4K HD PALM Handheld Gimbal Camera ( Xiaomi Ecosystem Product )- Black

Ami viszont mindenképpen a FIMI Palm javára szól az ára. Ahogy feljebb említettem, az OSMO Pocket meglehetősen drága, Kínából jelenleg 360 dollárért tudjuk beszerezni. Ezzel szemben, a Xiaomi FIMI Palm pont fele áron, vagyis 180 dollárért rendelhető meg most, az előrendelési akcióban. Ez is bő 50 ezer forint, vagyis nem kevés pénz egy kameráért, de ha belegondolunk, hogy egy OSMO Pocket áráért két FIMI Palmot vásárolhatunk, akkor azért érezzük a lényeget, vagyis, hogy az OSMO Pocket egy cseppet túl lett árazva.

FIMI 4K HD PALM Handheld Gimbal Camera ( Xiaomi Ecosystem Product )- Black

Azt persze még nem tudjuk, hogy a FIMI Palm megjelenése után hogy változnak az árak, mit lép a DJI a vetélytárs árazását látva. Az valószínű, hogy javítani kell a jelenlegi áron, mert nem sok esélyük marad a Xiaomi ellenében. Az eredetileg február végére tervezett indulás, a Fimi Pocketnél kicsit elcsúszott, gyaníthatóan ehhez is köze volt a koronavírusnak, de most úgy tűnik, hogy végre elérkezett az idő. A jelenleg elővételben megvásárolható zsebkamera szállítása alig egy hét múlva elindulhat, az ára pedig maradt azon a kedvező szinten, ahova tavaly év végén vártuk. Vagyis itt az idő, ha szeretnél magadnak nyárra egy ilyet, akkor végre kosárba teheted itt:

Xiaomi FIMI Palm kamera – 199,99 dollár

 

További Xiaomi hírek oldalunkon


Specifikáció:
Márka: FIMI
Modell száma: YTXJ03FM
Anyagok: ABS
FPV Felszerelés: Gimbal
Funkciók: Video
akkumulátor kapacitása: 1000mAh
Akkumulátor élettartama: 240 perc (1080P / 30 fps videó felvételi idő)
Lencse: 128 ° szuper széles látószögű
videó felvétel: 4K / 30 fps
Max. Felbontás: 4K 100Mbps
vezérlési pontosság: ± 0,02 °
Szabályozható tartomány: -240 ° ~ 60 ° (pásztázás) / ± 90 ° (döntés) / ± 45 ° (gördülő)
Termék súlya: 0,1200 kg
Termékméret (szélesség x szélesség): 3,05 x 2,27 x 12,70 cm / 1,2 x 0,89 x 5 hüvelyk
Csomag súlya: 0,2000 kg
Csomag mérete (H x Sz x H): 4,00 x 4,00 x 15,00 cm / 1,57 x 1,57 x 5,91 hüvelyk A

csomag tartalmazza:
1 x Gimbal kamera-stabilizátor
1 x USB-C kábel
1 x Angol kézikönyv
1 x Gimbal fedelet

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.