Válassza az Oldal lehetőséget

Mobvoi TicKasa – nagyon erős kihívót kapott a Xiaomi BIP okosóra

Mobvoi TicKasa – nagyon erős kihívót kapott a Xiaomi BIP okosóra

Na nem árban, mert ahogy mondani szokták, sza–ból nem lehet várat építeni.

Mobvoi TicKasa - nagyon erős kihívót kapott a Xiaomi BIP okosóra

A Xiaomi BIP elég öregecske modell, az évek során kapott némi frissítést, és megjelent kicsit módosított neveken is, de az alapkoncepció nem változott. Jól néz ki, nem túl nagy, és a legolcsóbb, amibe GPS modul került.

Mobvoi TicKasa - nagyon erős kihívót kapott a Xiaomi BIP okosóra 1

Ezek olyan tulajdonságok, amiket más Xiaomi órákban nem találtunk meg, ezért a BIP, a mai napig sikeres.

Most színre lépett egy olyan óra, ami nem csak megközelíti, de le is hagyja bizonyos képességekben a BIP-et. A Mobvoi TicKasa ugyan az a szögletes forma, ugyanúgy van benne GPS, ám ez 14 sportmódot támogat, köztük például az úszást is. Ez azt is jelenti egyben, hogy komoly vízállóságot is kapunk, ami 5 atmoszfére nyomásig teszi használhatóvá az új órát.

Mobvoi TicKasa - nagyon erős kihívót kapott a Xiaomi BIP okosóra 2

A sportmódok között megtaláljuk a szokásos, és mondjuk ki, elvárt sportokat, de az futás, kerékpározás, gyaloglás, hegymászás és úszás mellett olyan különlegességek is helyet kaptak, mint a síelés, a jóga vagy a krikett.

Mobvoi TicKasa - nagyon erős kihívót kapott a Xiaomi BIP okosóra 3

Egészségügyi méréseknél nem próbál minket elkápráztatni mondjuk EKG-val, maradt a jól bevált, és viszonylag pontosan mérhető dolgoknál, mint például a pulzusmérés, viszont kapott olyan extrákat, mint a légzéssegítés. Ez persze nem azt jelenti, hogy lélegeztetőgépként használható, csak annyit, hogy például sportolás közben, vagy azt befejezve segít megtalálni azt az ütemet, ami a ki- és belégzésünknek a leg optimálisabb az adott pillanatban.

Mobvoi TicKasa - nagyon erős kihívót kapott a Xiaomi BIP okosóra 4

Végül néhány szó a hardverről. A Mobvoi TicKasa egy 210 mAh kapacitású akkumulátort kapott, amit két óra alatt tudunk teljesen feltölteni. Egy töltéssel egy hetet működik normál felhasználás mellett, a készenléti idő pedig 45 nap. Sajnos a GPS-es működés jóval rövidebb, de ez más óráknál is így van. Sportolás közben, bekapcsolt GPS-szel 10 órán át tudja folyamatosan monitorozni a tevékenységünket és a megtett távolságot.

Mobvoi TicKasa - nagyon erős kihívót kapott a Xiaomi BIP okosóra 5

Az óra kijelzője, ahogy a képeken is látszik szögletes, a képátló 1,3 col. A vezérlés az oldalán található nyomógombbal, és természetesen érintésérzékeny kijelzővel történik.

Az óra most akciós áron, német raktárból rendelhető, ára 15 600 forint. Itt tudod kosárba tenni:

Mobvoi TicKasa okosóra

 

További okosóra hírek oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.