Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi VIOMI SE robotporszívó – brutális képességek 100 ezer alatt!

Xiaomi VIOMI SE robotporszívó – brutális képességek 100 ezer alatt!

Amióta a Xiaomi Roborock S50 megszűnt, nem kaptunk ennyire menő gépet 100 ezer forint alatt, pedig azóta az árfolyam is sokat romlott.

Xiaomi VIOMI SE Pro robotporszívó - brutális képességek 100 ezer alatt!

Sajnos, igazán jó robotporszívót nem nagyon lehet 100 ezer forint alatt kapni. Vannak persze jó gépek, de olyanok, amik napjaink legújabb fejlesztéseit is megkapják nincsenek. Ez persze nem véletlen, valahogy differenciálni kell a kínálatot, ha a minden képességet betennének a legolcsóbb modellekbe, akkor sosem jönne vissza a fejlesztésre fordított pénz.

 

A VIOMI porszívói, a Xiaomi márkán belül is komoly versenyt gerjesztettek. Kicsit fura is, hogy mi értelme van a saját áraikat letörni, és az azonos tudású Xiaomi gépek alá vágni az árat. Mindegy, ez legyen az ő gundjuk. Minket az érdekeljen, hogy a lehető legolcsóbban, a lehető legjobbat kapjuk. Ez eddig garantáltan a Viomi V2 Pro volt.

Xiaomi VIOMI SE robotporszívó – brutális képességek 100 ezer alatt!

Most azonban itt van a VIOMI SE Pro, ami egészen elképesztő szerkezet lett. Ha nagyon őszintén akarunk lenni, akkor a legtöbb embernek elég is lesz ez, teljesen felesleges a jóval drágább V2 Pro vagy a V3 felé kacsintgatni. Persze, aki a legeslegeslegjobbat akarja, az vegye csak a VIOMI V3-mat, nekem is az van.

 

A VIOMI SE erős lett, a 2200 Pa szívóerő kiemelkedő a mezőnyben, főleg az árához képest. Ehhez persze az kell, hogy megkapta a drágább gépek szénkefementes NIDEC motorját. A gép a Samsung megnövelt élettartamú akkumulátoraival, egy töltéssel 120 percet tud takarítani, ez pedig hozzávetőlegesen egy 200 négyzetméteres lakás kitakarítására elegendő idő.

 

Az új porszívó természetesen kapott LDS navigációt, vagyis ez is lézerrel térképezi fel a szobákat, az önvezető autókban használatoshoz hasonló LIDAR rendszerrel. A takarítási útvonalat, ahogy a többi lézeres gép, ez is valós időben, a körülményekhez alkalmazkodva tervezi meg, így a lehető legrővidebb idő alatt, átfedések nélkül takarítja ki a lakást.

Xiaomi VIOMI SE robotporszívó - brutális képességek 100 ezer alatt! 2

A szép ebben a porszívóban, hogy olyan extrákat is megkapott már, mint a több térkép támogatása, így egyszerre akár 5 térképet is el tud a memóriájában tárolni, vagyis akár többszzintes házakhoz is használható (a lépcsőn nyilván nekünk kell felvinni). Az irányítás pontosságát a lézeren kívül egy hat tengelyes giroszkóp és a kerekekbe épített fordulatszám érzékelő is segíti, a navigálás így milliméter pontosságú lesz.

 

A gép kapott természetesen ütközésérzékelőt, víz és portartályérzékelőt, leesés érzékelőt, összesen nem kavasebb, mmint 12 szenzor dolgozik benne. Lényeges, hogy ebbe a porszívóba is implementálták a véleményem szerint napjaink legjobb felmosási algoritmusát, amit AI Smart Y-nak neveznek. Az Y ebben az esetben a porszívó mozgására utal a felmosás közben.

Xiaomi VIOMI SE robotporszívó - brutális képességek 100 ezer alatt! 3

A VIOMI SE, mint a nevében lévő SE mutatja egy olyan porszívó, ami a drágább masinákhoz képest le van butítva. De mi is ez a butítás? Lényegében annyi, hogy nem kapunk hozzá külön por- és külön víztartályt, csak egy kombinált, víz-portartályt csomagolnak mellé. Azt giszem, ez a butítás nem nagy ár akkor, amikor a pénztárnál ki kell nyitnunk a bukszát, és 100 ezer forint alatti összeget kell csak az asztalra számolnunk.

 

A VIOMI SE most német raktárból rendelhető, természetesen teljesen vám és áfa mentesen. A vásárlásnál használd a R5414E1E9C227001 kuponkódot!

 

Vásárlás itt:

VIOMI SE lézeres robotporszívó

 

További Xiaomi hírek oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.