Válassza az Oldal lehetőséget

Új Xiaomi Notebook mutatkozik be március 26-án

Új Xiaomi Notebook mutatkozik be március 26-án

Információ nem sok van róla, de ami van, az izgalmasan hangzik.

Új Xiaomi Notebook mutatkozik be március 26-án

A Xiaomi az utóbbi években egyre több notebookot mutatott be, és ezek egytől egyig nagyon jó minőségű, ráadásul rendkívül szép gépek voltak. Egyértelműen az Apple a verenytárs ebben a szegmensben, és a gépek egy tekintetben, az operációs rendszer tekintetében térnek csak el, más képességeikben pedig rendkívül versenyképesek az almások termékeivel szemben.

A Xiaomi Mi Notebook Air család a kis méret és az alacsony tömeg mellett is erős hardvert kapott, ezeknél a gépeknél nyoma sincs a feltörekvő gyártók olcsó Celeronos megoldásainak, igaz, cserébe az áruk is magasabb. Ez a magas ár azonban csak viszonylagos, hiszen például az általam is használt Xiaomi Mi Notebook Pro bőven volt annyira versenyképes, hogy inkább azt rendeljem meg Kínából, minthogy jóval drágábban itthon vegyek egy hasonló képességű gépet.

Új Xiaomi Notebook mutatkozik be március 26-án 1

A március 26-án bemutatkozó gépről egyetlen adat áll rendelkezésünkre, amit a Xiaomi hivatalos Weibo csatornáján tettek közzé. Ezen a gép tömege szerepel, ami mindössze 1, 07 kilogramm. Összehasonlítás végett jó tudni, hogy az Apple Macbook 1,25, míg a Huawei notebook 1,3 kilogrammos. Az új Mi Notebook Air, mert szinte biztos, hogy erről van szó, tehát rendkívül könnyű lesz. Várhatóan a külsőn is faragnak majd egy kicsit, bár a jelenlegi gépek is abszolút versenyképesek, sőt, nem túlzás, ha egyenesen szépnek mondjuk őket. A magunk részéről kíváncsian várjuk milyen lesz az új gép.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.