Válassza az Oldal lehetőséget

Nem lesz csúszkakamera a Xiaomi Mi MIX 4-ben?

Nem lesz csúszkakamera a Xiaomi Mi MIX 4-ben?

Nagyjából egy hónap lehet még hátra a bemutatkozásig, a spekulciók addig is ezerrel dőlnek a net bugyraiból.

Nem lesz csúszkakamera a Xiaomi Mi MIX 4-ben?

Többször, több oldalon bukkant fel teljes specifikáció, amikben különböznek a kameráktól a központi egységig minden. Persze minden azt várja, hogy bekerül a Snapdragon 855+, hogy lesz 180 megapixeles kamera, és ha az lesz, akkor minimum 128 GB háttértárat kapunk, hogy a bazi nagy képeinket legyen hol tárolni. Én továbbra is szkeptikus vagyok, sőt, azt hiszem jobban örülnék egy “hagyományos dupla hátlapi kamerának, mondjuk kétszer 16 megapixellel, esetleg mellé jöhet harmadiknak egy 8 megás széleslátószögű fényképező.

Xiaomi Mi MIX 2s a

Továbbra is talány, hogy a szelfikamera hogy lesz megoldva. Abban szinte mindenki egyetért, hogy se csepp alakú, se nagyobb notch nem lesz a kijelzőben, de, hogy akkor marad a csúszka, esetleg a felnyíló kamera jön ide is nem tudjuk. A mostani találgatás alapját az adja, hogy a Lei Jun egy Weibo hozzászólásában a Xiaomi Mi MIX 2 kialakítását dícsérte, konkrétan azt írta, hogy a forma kiállta az idő próbáját. Emiatt sokan azon a véleményen vannak, hogy a MIX 4 a MIX 2, illetve 2S-hez hasonló telefon lesz. Magam részéről pártolnám az ötletet, a MIX 2-nél szebb telefonom eddig nem volt.

Xiaomi Mi MIX 2s c

Az persze továbbra is kérdés, hogy hol lesz az előlapi kamera. Olvastam olyan hírt, miszerint az előlapi üveg mögé kerül, de ezt erősen kétlem, minimum 1, de inkább másfél év nél előbb nem számítok ilyen megoldásra egyik gyártótól sem. Talán emlékeztek rá, hogy a MIX 2-nél az alsó, kicsit vastagabb keretbe kerültek a szenzorok és a kamera. Ezt nem szerettem, állandóan forgatni kellett a telefont, ráadásul, napjainkban nem tartom elképzelhetőnek, hogy a teljes keretnélküliséget feláldoznák. Szóval, ha nem lesz csúszka és nem lesz keretbe épített kamera, akkor marad a keretből kiemelkedő periszkóp. Vagy valami egészen más…

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.