Válassza az Oldal lehetőséget

Nyáron télikabátot, télen fürdőnadrágot?

Nyáron télikabátot, télen fürdőnadrágot?

Mit érdemes megvásárolni télen? Amit csak nyáron használunk! És nyáron?

nyari cuccok telen olcson

Sok-sok éve űzök sportot belőle, hogy olyan dolgokat vásárolok, amiknek nincs szezonja. Szerencsére sosem érdekelt mi lesz a jövő nyári divat, egy dologgal foglalkoztam csak, olcsón jussak olyan cuccokhoz, amikért szezonban vagyonokat kell fizetni.

Régen ez ne is volt egyszerű feladat, mert amíg csak offline boltok voltak, addig kénytelen voltam a raktáron maradt csekény készletből válogatni. Ezért nem is haragudhattam, hiszen melyik üzletnek érte meg télen beraktározni egy rakat görkorcsolyát, vagy nyáron sílécet? Szerencsére most már nem kell offline vásárolnom, nem is szoktam, amit csak lehet a netről rendelek meg. Sőt, évek óta nem rendelek hazai boltból sem, mert nem éri meg.

Annak, hogy szezonon kívül vásárolok a kedvező árak mellett van még egy nagyon nagy előnye, nem idegeskedek azon, hogy mikor érkezik meg a csomagom. Tavaly tavasszal például a motoromat újítottam fel. Már januárban elkezdtem megrendelni a hozzávalókat, így márciusra minden alkatrész a szekrény tetején egy nagy kartondobozban várta a beépítést. Ha most rendelsz például rollert, akkor az ismerőseid lehet, hogy hülyének néznek, de ez téged ne érdekeljen. Mire itt lesz a tavasz megérkezik a roller, Te pedig duplámn örülhetsz, mert nem csak vidáman rollerezel az új szerzeményen, hanem megspróroltál egy kisebb rakat pénzt is.

Ebben a cikkben mutatok néhány olyan termékkört, amit érdemes most szemügyre venni, mert komoly, sokszor több tízezer forintot spórolhatsz!


Drónok, Helikopterek, RC játékok

1510340043277133710

Kézenfekvő, télen a mínuszokban senkinek nincs kedve kimenni drónt reptetni, hajót pedig végképp nem, főleg, ha befagynak a vizek. Ez persze a beltérben használható játékokra nem volnatkozik, de kimondottan kültéri játékokra annál inkább. Csak hogy egy példát mondjak, a DJI Mavic Pro ára szezonban ritkán megy 1000 dollár alá, ilyenkor viszont gyakran találhatunk 900 dollár alatti akciókat is. Én például a sajátomat még a fekete pénteki akcióban 818 dollárért vásároltam meg, ami több mint 200 dollár spórolást jelent. Olcsóbb szerkezeteknél persze a megtakarítás is kisebb lesz, de akkor is, ha megvehetjük most olcsón miért várnánk nyárig, hogy drágán kapjuk meg ugyanazt?


Pólók, ruházat

1510301451996316324

Ha ruházat, akkor télen egy dolognak biztos nincs szezonja, a rövidujjú pólónak. A korom miatt már inkább az inget, meg a galléros pólóket kéne preferálnom, de én nem tudok leszokni az egyszerű T-shirtről. Nem szeretem a csiricsáré dolgokat, de a jópofa, finoman vicces cuccokat igen. Itthon egy normális pólóért sok ezer forintot elkérnek, főleg, ha márkás. Ha viszont nem ragaszkodsz ahhoz, hogy a cuccon a cimke is menő legyen, akkor a pólók olyan tárházát kapod meg, amire álmodban sem számítottál.


Elektromos járművek

1502841698706498793

A drónok mellett ez a másik olyan kategória, ahol a legnagyobb spórolátsz el tudod követni. Persze ennek az egyszerű oka az, hogy ne olcsó hardverről beszélünk. Persze a drágaság is csak viszonylagos, mert 300-500 dollár nem kevés pénz, de ha belegondolok abba, hogy egy telefon áráért, kapok egy olyan kütyüt, mint például a Xiaomi Ninebot Plus, aminél menőbb dolgot manapság nem nagyon tudok elképzelni. Két okom van csak rá, hogy ne vegyek egy elektromos rollert vagy gördeszkát. Az egyik, hogy a munkámhoz kell az autó, a másik, hogy egy másik városba járok dolgozni, mint ahol élek, ez pedig egy rollerrel nehezen kivitelezhető utazást jelent.

Ha Te egy városban laksz, akkor a mai bérletárak mellett fél év elektromos közlekedéssel több pénzt spórolsz, mint egy roller vagy gördeszka ára, utána pedig minden hónap amit nem az izzadt emberekkel tömöt buszon töltesz további spórolás lesz, a megspórolt pénzt pedig költheted hasznos dolgokra. Nem leszel a menetrendhez kötve, nem kell megállnod minden megállóban, a közlekedési eszközöd kaputól kapuig visz. Kell ennél jobb? Ugye nem, ráadásul, most ezeket a cuccokat is szezonon kívüli áron veheted meg, olcsón!


Kerékpár tartozékok

1501547945586835986

Ezt nem kell bő lére eresztenem, természetesen a kerékpározás sem egy téli sport. A legtöbben ilyenkor eltesszük a drótszamarat, hogy aztán csak tavasszal kerüljön elő a tárolóból. Mivel nem kerékpározunk a kerépár tartozékokra sem most gondolunk, hanem tavasszal, amikor előkerül a bicikli. Akkor azonban már késő. Ha akkor rendeljük meg már nem jön meg az első nyeregbe pattanás ideéig, ráadásul drágább is lesz, mint most. Szóval gondold végig, hogy mi kell a bicajhoz és most nézz körül a virtuális boltok virtuális polcain!


Kemping

1506014342704986724

Biztos vannak olyanok, akiknek a legnagyobb örömöt az okozza, hogy egy végtelen, szél tépte hómező közepén sátrazzon és hallgassa a farkasok üvöltését. Nekem sajnos a sátorhoz minimum 25 fokos éjszakai hőmérséklet kell, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy többségben vannak, akik a nyári sátrazást részesítik előnyben. Valamiért a kemping cuccok még sem a legkedveltebb karácsonyi ajándékok, pedig ezeket is most kapjuk meg olcsó, hogy aztán nyáron élvezzük az okos vásárlásunk előnyeit.


Motoros felszerelés

1498126330243909884

Kesztyű, szemüveg Bluetooth headset, olyan dolgok, amiket itthon, a szezon elején vagy szezonban aranyáron kapunk meg. Mint motoros tudom, hogy nincs az a pénz, amit a motorra ne lehetne elkölteni. Ahogy feljebb írtam, mindent ami a motorhoz kell télen veszek meg. Egyszerűen csak végig kell gondolni, hogy mire lesz szükséged. Kell egy új térdvédő, régóta szeretnél egy USB-s töltőt, egy cipővédőre fáj a fogad, beszélgetnél a haverokkal túrázás közben? Ha azt mondom, hogy ezeket a dolgokat a hazai motoros áruházak áraihoz képest gyakran féláron vehetsz meg, akkor egyáltalán nem túlzok. Ha motorozol tudod mi történik, amikor elérkezik az első motorozós tavaszi nap. Ha tényleg motoros vagy, akkor nem fogod kibírni, hogy felpattanj a nyeregbe, és ha elég okos voltál, akkor már rajtad lesz az új cuccod is!

 

Na, mit szóltok? Követtek engem és a szezonon kívüli vásárlók csoportját fogjátok erősíteni vagy maradtok lúzerek, akik drágán vásárolnak, mert nem gondolkoznak előre, és mindent az utolsó pillanatban vesznek meg? Ha egyszer összeszámoljátok, hogy mennyi pénzt takarítottatok, vagy nem takarítottatok meg azzal, hogy szezonon kívül vásároltatok csodálkozni fogtok. Évente akár százezres nagyságrendről is beszélhetünk, főleg, ha rászoktok a dologra és rájöttök, hogy a karácsonyi ajándékot akár júliusban is meg lehet vásárolni! 😉

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.