Válassza az Oldal lehetőséget

Oclean X Pro Elite – az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa

Oclean X Pro Elite – az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa

Alapból hülyeségnek tartom az okos fogkeféket, de Oclean X Pro Elite-et ki kell próbálnom!

Oclean X Pro Elite - az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa

Az okos fogkefék nagyobb részes semmit sem ér. Nem mint fogkefe, mert a fogmosásra jók, de az okos funkciók teljesen értelmetlenek.

Figyelmeztet az app, ha cserélni kell a fejet? Minek, látom azt magamtól is! Szól, ha hamarabb hagytam abba a fogmosást, mint az optimális lenne? Nem érdekel, tudom meddig akarok fogat mosni! Pontszámot ad a fogmosásra? Mi alapján, amikor egy árva érzékelő sincs a fogkefében?

Oclean X Pro Elite - az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa 1

Szóval az okos fogkefék általában nem hatnak meg, sőt, teljesen feleslegesnek érzem az okosságot. Mondom általában…

Oclean X Pro Elite - az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa 2

Az Oclean X Pro-val már szemezgetek egy ideje, mert az a fogkefe, azért nem keveset tud. Hogy mást ne mondjak, saját oprendszere van, AMOLED kijelzője érintésérékenységgel, giroszkóp és nyomásérzékelő, hogy a fogmosás tényleg értékelhető legyen. És ezek csak az érdekesebb dolgok, mert ott a sok prógram, a rengeteg fokozatban állítható erősség, és még folytathatnám.

Oclean X Pro Elite - az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa 3

A helyzet az, hogy most már biztosan tudom, nem fogok Oclean X Pro-t venni. Megjelent ugyanis az utódja, az Oclean X Pro Elite, ami mindent tud, mint a kisebb tesó, és persze még egy rakat képességet rápakoltak, hogy valamitől tényleg Elite legyen!

 

Lássuk hát mit tud a fogkefe!

Alap itt is a saját oprendszer, az Oclean OS megléte, természetesen ezen fejlesztettek egy keveset. Van AMOLED kijelző, ipx=-es víz elleni védelem, 800 mAh kapacitású akkumulátor, amivel kb. egy hónapig használhatjuk töltés nélkül. Van 6 tengelyes giroszkóp a nyélbe építve, és 32 fokozatban állítható fogmosási erősség és 4 fogmosási mód, vagyis 4 x 32 = 128 fajta program állítható be.

Oclean X Pro Elite - az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa 4

Megmaradt az elődből a szénkefementes motor, ami 42 ezres fordulattal pörög percenként (beszarás amúgy), de a fejlesztések között ott szerepel a zaj erőteljes csökkentése, ami az új kefénél már nem éri el a 45 decibellt. Találunk előre gyártott fogmosási terveket, attól függően mivel kínozzuk a fogainkat. Dohányzás, kávé, stb. Készíthetünk saját fogmosási tervet is.

 

Mi újat kapunk még?

Az elődnél az egyik legjobb képesség a fogmosás közbeni vakfoltok kiszűrése. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a telefonos applikáción, a fogmosás után meg tudtuk nézni, hogy a fogsorunk mely területein volt gyengébb a mosás intenzítása, illetve mely területek maradtak ki teljesen.

Oclean X Pro Elite - az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa 5

Természetesen a fogmosásunkat pontozta is az app, és ha odafigyeltünk, akkor szépen “megtanított” minket fogatmosni úgy, hogy a fogsorunk minden területét szépen átdörzsöljük.

Oclean X Pro Elite - az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa 6

Nos, ezek a képességek természetesen megmaradtak az utódban is, kiegészülve azzal a hasznos képességgel, hogy immár nem csak a telefonunkon, hanem a fogkefe kijelzőjén is látjuk, ha kimaradt egy-egy rész a mosásból, így azonnal orvosolhatjuk is a problémát.

Oclean X Pro Elite - az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa 7

Újdonság, hogy a dokkolóban a fogkefe töltése most már nem csak, hogy vezetéket, de a dokkolóban érintezőket sem igényel, így tényleg teljesen vezeték nélküli a töltés, mint például egy telefonnál.

Oclean X Pro Elite - az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa 8

Újdonság még az automata bekapcsolás, a fogkefe érzékeli, ha felemeljük. Nagyon fontos, és hasznos újítás a fröccsenésmentes mód.

Az Oclean X Pro-nál, ha meg akartuk nézni fogmosás közben a kefén a kijelzőt, akkor óhatatlanul összespricceltünk a fejjel mindent a fürdőszobában. Na, ennek vége, hiszen az Oclean X Pro Elite már kapott egy nyomásérzékelőt, ami, ha éppen nem mossuk a fogunkat, akkor leállítja a fej rezgését.

Oclean X Pro Elite - az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa 9

Szóval a lényeg. Az Oclean X Pro Elite valóban okos, nem csak a nevében, és az okosfunkciók végre jók is valamire. Már az előd esetén is kiemelték a tesztelők, hogy a fogmosásra kapott pontszámok tényleg hasznosak, hiszen arra sarkalnak minket, hogy tökéletesítük a fogaink tisztítását. De a lényeg nem ez, hanem az, hogy az értékelést valós adatok, érzékelők, szenzorok alapján kapjuk meg.

Oclean X Pro Elite - az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa 10

Nagyon tetszik, hogy ahhoz, valamit be tudjunk állítani, hogy meg tudjuk nézni a mosás közbeni vakfoltokat, már nem lesz szükségünk arra, hogy a telefonunkat nézegessük. Ez volt az egyik, amit leginkább utáltam az okos fogkefékben, mert az egy első alkalomtól eltekintve, soha nem vittem magammal fogmosáshoz telefont, és főleg nem nézegettem közben.

Oclean X Pro Elite - az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa 11

Az Oclean X Pro Elite tényleg elit, hiszen mindent tud, amit a mai napig ki tudtak találni a fogkefék tökéletesítésére. Papírforma alapján hibátlan, így az elővételi akcióban le is csaptam egyre. Ismerve a hazai márkás fogkefék árait, az Oclean X Pro Elite nevetségesen kevésbe kerül.

Oclean X Pro Elite - az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa 12

Csak egy példa. Az Oral-B iO Series 9N, ami egy hasonló képességekkel rendelkező, igaz nem szónikus, hanem forgófejes fogkefe, az árukereső szerint 114 700 forintba kerül. Az Oclean X Pro Elite ára ennek alig a tizede, vagyis a jelenlegi akcióban 17 200 forint. Na erre mondom én, hogy érdemes kintről vásárolni!

Oclean X Pro Elite - az okos fogkefék csúcsának a legcsúcsa 13

Az Oclean X Pro Elite tehát elővételi akcióban kapható ennyiért, a szállítás kezdetének várható ideje április 6. Türelmetlenül várom, hogy elinduljon hozzám. 🙂

Vásárlás itt:

Oclean X Pro Elite szónikus fogkefe – Kuponkód: BGS20362

 

Hasonló tartalmak az oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.