Válassza az Oldal lehetőséget

Semmi sem megy simán a Xiaominál

Semmi sem megy simán a Xiaominál

Példának okáért ők úgy gondolják, hogy a vezeték nélküli töltő is lehet többfunkciós.

Semmi sem megy simán a Xiaominál

 

Wireless Charging Mug Electric Ceramic Cup for Home from Xiaomi Youpin – 33,99 dollár

Viszonylag ritka jelenségnek mondható, hogy egy zsinórmentes töltőhöz bögre jár, a Xiaominál viszont ez is előfordulhat. A dolog nem véletlen, kedvenc gyártónk ugyanis kiötölte, hogy a töltőállomás miként tudná melegen tartani reggeli kávénkat, esti teánkat. A módszer végtelenül egyszerű, legalábbis a felhasználó szemszögéből:

  1. Helyezzük a bögrét a töltőre, mely egy fehér visszajelző lámpával azonnal a tudtunkra adja, hogy működésbe lépett. A fűtés/melegen tartás 55 Celsius-fokig tart.
  2. Ugyanez a LED-es indikátor azonnal kikapcsol, amint leemeljük a bögrét az eszközről. 
xiaomi tolti 1 xiaomi tolto 2

Hasonló séma alapján tölthetőek a mobiltelefonok is, a 10 wattos gyorstöltés aktiválása teljesen automatikusan lezajlik. A mindösszesen 6,0 mm-es vastagsággal (kb. három pénzérme tesz ki ennyit) bíró töltőpad a tartósság és a jó hőátadás végett speciális felületkezelést kapott (cinkötvözet), a hivatalos leírás szerint a következő biztonsági védelmekkel vértezték fel: rövidzár, túlmelegedés, elektromágneses mező és idegentest (FOD). Reméljük, hogy utóbbi tényleg megbízhatóan működik, mert igazán kellemetlen baleset lenne, ha a bögrét kezdené el feltölteni a cucc, a telefont meg melegíteni…

xiaomi vezetek nelkuli bogre

A pad felső része csúszásmentes, ellenáll a folyadékokkal szemben, azonkívül „a talajban egy év alatt lebomlik és a töltési folyamat alatt búza illatot bocsájt ki”. Nem tagadjuk, ez elsőre elég meredeknek tűnik, ám a gyakorlatban csak azt jelenti, hogy növényi alapú (búzaszalma) műanyagból készült, mely biológiailag lebontható, tehát nem mérgező és meglehetősen környezetbarát – jár a piros pont! A szerénység látszatát gondosan elkerülő leírás a továbbiakban kifejti, hogy a bögre alján egy szabadalmaztatott hőelnyelő anyag található.

xiaomi tolto 0

A vezeték nélküli töltő/melegítő normál áron nem épp egy filléres termék lenne, most viszont jelentős kedvezménnyel fut, így pedig sokkal szimpatikusabb az árcédula!

A szerzőről