Válassza az Oldal lehetőséget

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt?

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt?

Sajnos elrepültek a fejem felett az évek, nem vagyok már egy nagy partiarc, és zenéből, hangzásból is inkább a tisztát, harmónikusat, mint a hangosat keresem. Emiatt valószínűleg nem én leszek a Tronsmart Bang Max célközönsége, de azért a kalapomat megemelem, sőt, meg is lengetem előtte. Embertelen, amit kihoztak a cuccból.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt?


Nézd meg, hallgasd meg a Tronsmart Bang Max-et működés közben! Ha tetszett a videó iratkozz is fel a csatornámra!


 

A Tronsmartról az elmúlt években mindent leírtam, ezzel nem is fárasztalak Titeket. Maximum annyit érdemes tudni (azoknak, akik nem ismerik), hogy nagyon jó áron adnak jó minőségű hangcuccokat, olyanokat, amik az itthon ismertebb, és nem túl olcsó márkákat is megszorongatják. Példának okáért a JBL-t.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 1

Azt azért nem szabad várni ezektől a kütyüktől, hogy a felsőkategóriát megszorítsák, az igazán vájtfülűek számára nem ez a szint az, amit szeretni fognak. Mindenki másnak azonban tökéletesek, már csak azért is, mert ahogy írtam, az itthon felkapott márkák árának a töredékéért tudnak frankó cuccokat adni.

A Tronsmart Bang az utóbbi egy év komoly hívószava lett, mert a Max immár a negyedik a családban a Bang, a Bang SE és a Bang Mini után.

Az SE nálam is tiszteletét tette, tetszett is, a róla szóló cikket itt el is olvashatjátok: MINT A RÉGI SONY KÉTKAZETTÁSOM – TRONSMART BANG SE TESZT

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 2

Szóval, a Bang Max, mint a neve is mutatja a nagyfiú a családban. Formára nagyon hasonlít a kicsikhez – ami bevált azon ne változtass! -, de tudásra valami egész mást kapunk. Ez mondjuk már a méretéből is adódik, hiszen a Max egy jól felfújt Bang lett a maga 5,87 kilogrammos tömegével és a 47 centis hosszával. Mondjuk magasságra sem kevés, 28 centi, a körkerülete pedig úgy 62 centiméter. Vagyis egy bazi nagy csőről beszélünk.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 3

A kisebb Bangekhez hasonlóan a két végen vannak a mélynyomók, ezek passzívak. A robbantott ábra alapján biztos vagyok benne, hogy a közép és magassugárzók aktívak, de a két középső mélynyomó esetén csak tippelni tudom, hogy talán azok is aktív hangszórók, ezt is csak azért, mert elég nagyot szól a kicsike.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 4

A kétoldali mélynyomó membránoknál kell megemlíteni, hogy a többi Banghez hasonlóan a hangszórók körül itt is RGB fénykarikák vannak. Ezek 3 különböző módon képesek a zene ütemére villogni, illetve van természetesen (és szerencsére) egy kikapcsolt állapot is. Ez utóbbi hasznos, mert ez a világítás rendesen zabálja az áramot, szóval, ha bekapcsolod a zene előbb kapcsol ki.

A gombok helyzete sem változott az elődökhöz képest. Balról jobbra előbb egy visszajelzőt találunk, amin a töltöttség látszik. Mellette a be- és kikapcsológomb, amit nyomkodva bekacsolt állapotban a LED fényeket is kapcsolhatjuk. A következő három gombnak is több képessége van. A + és – gombok a hangerőt állítják, de ha nyomva tartod, akkor lépteti a számokat is előre vagy hátra. A középső nyíl alakú gombbal tudod a lejátszást indítani illetve megállítani.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 5

Ezután olyan gombok jönnek, amik a Tronsmart saját technológiáit kapcsolják. Elsőként a SoundPulse, ami dinamikusabbá teszi az amúgy sem dinamika nélküli zenét. A következő a TuneConn, ami szerintem jobban hangzik, mint ahányan ténylegesen használják. A tudása, hogy akár 100 egyforma eszközt is összekapcsolhatunk rajta keresztül. Mondjuk meghallgatnék 100 darab Max-et egyszerre üvölteni…

A következő gomb a teljesen hagyományos TWS, vagyis ezzel lehet két MAX-et összehangolni, hogy rajtuk sztereóban, 260 wattal szóljon a zene. Az utolsó Echo egy érdekesebb dolog, erről kicsit később írok majd!

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 6

A csatlakozók hátul vannak, alul, egy bazinagy gumisapka alatt. Ez a vízmentességhez elengedhetetlen, mert amúgy a Max vízálló is, IPX6-os. Láttunk már jobbat is, de egy kis eső meg lágy vízsugár nem fog ártani neki, ez meg egy boombox esetén elegendő, és amúgy is, ki akar a víz alatt zenét hallgatni?

Kanyarodjunk vissza a csatlakozókhoz, mert a Tronsmart Bang Max több érdekességét is itt találjuk meg.

Az első, hogy nem USB töltést kapunk, hanem egy külső tápot. Ennek oka, hogy a cuccban hatalmas, 18 000 mAh kapacitású akkumulátor van, amit sima USB-ről töltögetni már nem lenne vidám. Ráadásul a cucc akkor is használható, ha lemerült, de bedugod a seggébe a tápot. Szóval egy kicsivel több kakaó kell itt, mint amit egy hagyományos USB adni tud.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 7

Ami kevésbé izgalmas az USB-A port, bár itt is van annyi különlegesség, hogy a beépített hatalmas akkumulátor miatt ezen a porton keresztül tölthetjük pl. a telefonunkat. Az Aux-in kicsit sem szexi, ám a két meglepő méretű (6,3 milliméteres) jack csatlakozó annál inkább az.

Az a helyzet ugyanis, hogy ezekhez a jack csatikhoz mikrofont, illetve gitárt tudunk kötni. Vagyis használhatjuk a Bang Max-et Karaoke hangszóróként, használhatjuk gitárerősítőként, de akár azt is megteheted vele, hogy megfogod a gitáros cimborád kezét, és kiviszed a Vörösmarty térre. Te énekelsz, ő gitározik és meg van a fagyipénz.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 8

Itt kanyarodhatunk vissza az előlapi Echo gombhoz, ami a mikrofon bemenethez ad egy kis teret, vagy visszhangot, hogy érthetőbb legyen.

Szóval a Bang Max esetén forma, a vezérlés adott volt, a hangsugárzók elhelyezése sem váltott ki nagy izgalmakat, maximum utóbbiak számossága változott a nagyobb teljesítmény és méret miatt.

Azt hiszem a képességekkel tisztába kerültetek, jöhetnek a tapasztalatok!

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 9

Ahogy fent említettem a Boombox nem az én világom. Hogy sajnos vagy sem ezt ne feszegessük, nyilván jobb lenne fiatalabbnak lenni, de mivel jól elvagyok a bőrömben mégsem vágyom vissza partizós korszakot.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 10

Azt viszont bármennyire is kinőttem a dologból meg tudom állapítani, hogy a Tronsmart Bang Max egy irtó jó szerkezet lett! Nagyon jól szól, a mélyek nagyon dinamikusak még akkor is, ha a SoundPulse nincs bekapcsova, azzal együtt meg nekem már egy kicsit túl sok is a jóból.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 11

Középből van a legkevesebb, a magas sem csilingel különösebben, azt meg végképp nem merem állítani, hogy ezek a hangok nagyon elválnának egymástól. Ami érdekes amúgy, hogy az énekhangra épülő zenék esetén az énekhang nagyon szépen és tisztán szól. Pl. Egy Dire Straits egészen frankó tud lenni, amíg nem jön az erősebb dob, mert a mély szépen ráül mindenre, és agyon nyomja az élvezetet.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 12

Ilyenkor jöhet a Tronsmart applikáció, amit a telefonunkra telepítve Bluetooth kapcsolaton keresztül vezérelhetjük a Max-et. Megjegyzem a hangszínszabályzón kívül más értelme nem nagyon van az appnak, ha csak az nem, hogy nem kell oda rohangálni a hangfalhoz, és főleg sötétben nem kell a gombokat keresgélni, ha a telefonról vezérled.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 13

De visszatérve a hanghoz, a hangszínszabályzó hasznos dolog, mert egész jól az ízlésemhez tudtam igazítani a hangzást!

Megjegyzem az előre programozott hangképek nekem nagyon nem jöttek be, ott is túl sok volt mindenből, számomra élvezhetetlenné tették a zenét. Mondjuk, ha neked a rave a zene, akkor rögtön másképp fogsz vélekedni a Max képességeiről, mert az elektronikus tuctuc olyan energiával jött ki a Bang Maxből, hogy a hajamat eldobtam tőle.

De komolyan, olyan elementáris erővel tört ki a basszus a dobozból, hogy csak pislogtam, így meg is lett a Tronsmart Bang Max terepe, ami nem más, mint a rave és a techno. Elképesztő volt, tényleg!

Összességében azt tudom mondani, hogy pop-ot ne akarj hallgatni rajta, rockból volt, amihez megfelelően be tudtam állítani. Klasszikusokat felejtsd el, bár… Wagner Die Walkure-je egész jó volt. Az egész jót értsétek úgy, hogy nem akartam rögtön kidobni az egészet az ablakon. Szóval az élvezhetőség határán mozgott a dolog.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 14

A War Of The Worlds viszont nagyon kellemes meglepetés volt. A narrátorként beköszönő Richard Burton mintha mellettem ült volna, és a zene is átjött. Megjegyzem itt sem az előre beállított hangképeket használtam, hanem egy sajátot, de ez mellékes. A Bang Max tudta, amit kellett!

Összegezzünk!

Az van, hogy tetszik. Mondom ezt úgy, az elektronikus zenék kivételével mindenhol kézzel állítgattam a hangszínt. De, ha sikerült belőnöm, akkor még az elég kukacoskodó ízlésemnek is megfelelt a dolog.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 15

Ezzel együtt a Tronsmart Bang Max még mindig egy nagy boombox, nem pedig egy otthoni HiFi rendszer része. Arra találták ki, hogy elvigyük egy buliba, és nagy hangerőn toljuk a zenét, erre pedig kitűnő. Hiába emeltem a hangerőt, torzítani egy pillanatig sem akart. A hang tiszta maradt minden esetben, maximum a brummogás volt kicsit sok, ami tekintve, hogy medvék nem voltak a közelben engem egy kicsit zavart.

De, mint írtam és írom megint, akár ezredszer is, ez egy boombox, annak meg tényleg tökéletes.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 16

Persze nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a Bang Max, még ha sokan nem is fogják kihasználni nem csak egy sima party hangszóró, mert van beépített mikrofon és gitárerősítő is, még echo is, hogy kicsit izgalmasabb legyen a hang. Szóval egyben egy karaoke masina és egy utcazenész munkaeszköze is, ha arra van szükség.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 17

Nos, a végére az ár. A Tronsmartok között kicsit drága a maga 70 ezer forintjával, de a közvetlen versenytárs, a JBL Boombox 2 170 000+ vagy a JBL Boombox 3 200 000+ forintos vételárához képest nevetségesen olcsó. Az már csak hab a tortán, hogy kapunk mellé ajándékba egy Tronsmart Trip utazós hangszórót is.

Tronsmart Bang Max – JBL Boombox minőség félár alatt? 18

Na, innen nézve már nem is olyan rossz a leányzó -vagy a srác? – fekvése! Ugye?

Javaslom, hogy nézd meg a cikk elején a videót, abban működés közben hallhatod is a Tronsmart Bang Max-et!

Ha megtetszett a cucc, akkor az alábbi linkről cseh raktárból tudod megrendelni:

 

Tronsmart Bang Max Portable Party Speaker

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.