Válassza az Oldal lehetőséget

Tronsmart Element T6 Bluetooth hangszóró teszt – a termoszba rejtett basszus

Tronsmart Element T6 Bluetooth hangszóró teszt – a termoszba rejtett basszus

Az ára 50 dollár alatt van, a dobozon a jelölés 25 watt, gúnyosan mosolygok…

Tronsmart Element T6 4


 

Bevezető

A Tronsmartról, mint gyártóról sok mesélni való nincs, mert a szó szoros értelmében nem gyártók ők. Van egy mostanában egyre jobban csengő márkanevük, amit a gondos teszteléssel kiválasztott kínai OEM gyártók termékeire nyomnak rá. Mondhatnánk, hogy ez csúnya dolog, de nem az, sőt elég sikamlós világ ez, könnyen pofára lehet esni, ha a név olyan termékre kerül, ami cikivé teszi.

A Tronsmart esetén egyelőre erről nincs szó, a neten fellelhető tesztek alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy eddig tökéletesen tették a dolgukat a menedzserek, akik a termékvonalat felügyelik. Ennek következménye, hogy nevetséges áron kapunk tőlük olyan cuccokat, amik után a nagy márkák is megnyalnák mind a tíz ujjukat, ha lenne nekik.

Az már bizonyos, hogy a jövőben figyelni fogom a termékeiket, mert őszintén mondom eddig nem tettem. Valahogy nem érték el az ingerküszöbömet, de ez amikor az Element T6-ot beüzemeltem egyszer és mindenkorra megváltozott!


 

Külső és csomagolás

Oldalunkon megszokhattátok, hogy a tesztre érkező cuccok nagy része a GearBesten keresztül esik be hozzánk. Most ez másképp történt, a gyártó keresett meg, hogy nincs-e kedvem kipróbálni a portékájukat, akár fizetne is a munkámért, de én azt mondtam nem. Mármint ne fizessen, küldje csak el a hangszóróját, ingyen is kíváncsi vagyok rá, és szívesen írok róla tesztet.

Tronsmart Element T6 2

Nos, a hangszóró megérkezett és a csomagolás kapcsán rögtön be is véshettem egy bazi nagy piros pontot a füzetembe. A kemény karton bár nem túl mutatós, anyag van benne. A tető MÁGNESES zárat kapott! Belül szivacságyban a hangszóró, mellette egy dobozban egy audió kábel két végén Jack-dugóval, mellette egy töltőkábel és egy füzet a leírással. Ez utóbbira nem lesz szükség, a kezelés gyerekjáték.

Tronsmart Element T6 3

Az Element T6-ot kiemelve a dobozból elsőként az jut eszembe, hogy milyen ötletes, hogy egy termoszba tették a hangszórókat. Persze nem termosz ez, annyira nem az, hogy a leírás szerint a vízállóságot el is felejthetjük.

A szerkezet teste körben egy műanyagrács, amit szövetborítás takar. Nagyon jó kézbefogni, nem csúszik, és az a tény, hogy szövetet ér a kezünk valahogy rögtön elhiteti velünk, hogy minőségi darabot vásároltunk.

Tronsmart Element T6 1

A szerkezet tetején találjuk a vezérléshez szükséges gombokat, innen Bluetooth kapcsolaton keresztül vezérelhetjük a lejátszót is, esetemben a telefonomat, amin keresztül zenét küldtem a hangfalra. A termosz fém (persze műanyag) karimáját tekerve tudjuk a hangerőt szabályozni.

Tronsmart Element T6 10

A szerkezet oldalán egy kipattintható gumisapka mögött találjuk az audió és az USB csatlakozót. A gumisapkának hála azt hihetnénk, hogy valamiféle vízzáró funkciója van, de mint feljebb írtam a szerkezet nem vízálló, így ne higgyünk a sapkának, a zuhany alá ne vigyük magunkkal a Tronsmart Element T6-ot!

tronsmart element t6 speaker t02

A szerkezet talpa az alsó peremen elhelyezett három gumipárna, amik egy mélynyomót vesznek körbe. Ez az asztallap felé tolja a mélyhangokat, de hogy milyen hatékonysággal, arról a következő bekezdésben írok.

Tronsmart Element T6 9

A neten találunk robbantott képet az Element T6-ról, ez alapján állíthatom, hogy nem véletlen, hogy az egész szerkezet rácsos, mert a hangszórók több irányba rezegtetik a levegőt, így lényegében mindegy, hogy melyik fele néz felénk használat közben.


 

Használat, tapasztalatok

Bekapcsolás után a Bluetooth párosítás gond nélkül lezajlik. próbáltam több telefonnal és tablettel is, egyetlen alkalommal sem volt probléma. Amúgy a bekapcsológomb is felül található, ezt kell néhány másodpercig nyomva tartani. A bekapcsolást visszajelzi a tetőn körbefutó diszkrét kék világítás. Ennek színe nem változtatható, vagyis ide még nem szivárgott be az RGB őrület. Nem villog a zene ütemére, és nincs semmi extra, de a kellemes kék fény így is elég ahhoz, hogy sötétben is kezelni tudjuk a gombokat.

Tronsmart Element T6 5

A dobozon a specifikációk között olvasom, hogy 25 wattot tud. Gúnyosan mosolygok, de csak addig, amíg be nem kapcsolom, mert utána az államat keresgélem. Jó, lehet, hogy nincs ez 25 watt, de amúgy döbbenetes erővel szólal meg. És ami tényleg lenyűgöző a basszus, amit ebből a csőből kihoztak.

Tronsmart Element T6 7

Milyen a hang minősége? Meglepően jó! És ezt írhatnám így is, hogy kifejezőbb legyen, MEGLEPŐEN JÓ! Én szeretem a szépen megszólaló zenét, és ami a Tronsmart Element T6-ból jön, az kategóriájában nyugodtan mondható tökéletesnek. Számomra egyedül a magas hangok terén van egy kis hiány, de miután letöltöttem a telefonra egy equalizer programot ez is megjavult.

Tronsmart Element T6 6

Természetes, hogy egy ilyen kis hangszóró minősége a hangerő növelésével egyre romlik. Legalábbis eddig ezt gondoltam, mert a Tronsmart kütyüjénél jó ideig úgy érezhetjük, hogy a hangerő emelésével egyre szebben szól. Egyre dinamikusabb hangokat élvezhetünk. Az egyetlen dolog ami belerondít a dologba a nagy hangerő mellett már túltolt basszus, de ezt a fent említett hangszínszabályzó programmal könnyedén orvosoltam. Torzítás tényleg csak a maximum hangerőn tapasztalható, de ott már amúgy is annyira üvölt a cucc, hogy értelmetlen addig a szintig tekerni.


 

Értékelés

Láttatok már hibátlan Bluetooth hangszórót? Én nem láttam, és a Tronsmart Element T6 sem az, de az, hogy mennyire képes megközelíteni a tökéletest egészen meglepő. És ez a meglepetés azért is komoly, mert az ára ehhez képest tényleg nevetséges.

Tronsmart Element T6 8

Szóval, ha a zenehallgatási képességet vizsgáljuk, akkor az Element T6 tényleg a legjobbak közé tartozik. Az egyetlen hiányosság, ami talán elvárható egy Bluetooth hangszórótól a vízállóság hiánya, de ha Te úgy ítéled meg, hogy nem lesz rá szükséged, akkor melegen ajánlom, hogy a neves gyártók portékáinak árnyékában tengődő Tronsmart Element T6-ra vess egy pillantást, rakd a kosárba, és nevess egy jót, mert a nagyokhoz képest féláron vettél egy frankó Bluetooth hangfalat!

A hazai forgalmazót itt találjátok: Newteq

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.