Válassza az Oldal lehetőséget

Versenyképes, és főleg megfizethető árú drón érkezhet a DJI-tól

Versenyképes, és főleg megfizethető árú drón érkezhet a DJI-tól

A DJI magasan piacvezető a félprofi kameraplatformok piacán, szeretjük is, csak ne lenne olyan baromi drága!

dji mavic mini 1 780x405

Friss pletykák szerint október 30-án bemutatkozhat egy új DJI drón, ami a DJI Mavic Mini nevet kapta a keresztségben. Megjegyezzük, ideje lesz a bemutatónak, mert a DJI Air, majd a Mavic második generációja (Zoom, Pro) óta nem kaptunk a cégtől semmi érdekeset, legalábbis a drónok frontján. Persze volt itt akciókamera bemutató, a DJI Osmo Action (ezt használom nyár óta, hihetetlenül jó darab).

A mostani hírek szerint a DJI piacra dob egy új drónt, a DJI Mavic Minit. Ez a gép valahol félúton lesz a DJI Spark és a DJI Mavic Air, vagy talán e kettő kobinációjaként képzelhető el. Egyelőre csak néhány részlet derült ki a madárról, de ezek bíztatóak. Az egyik, hogy a Sparkhoz hasonló méretű lesz, de azzal ellentétben becsükható karokat kap. A másik, hogy 12 megapixeles kamerát kap, ami 4K felbontás mellett 30 képkockás sebességgel tud majd rögzíteni, a harmadik, hogy egy töltéssel 18 percet lesz képes a levegőben maradni.

dji mavic mini 1

A Mavic Miniről már augusztusban is pletykálkodtak, akkor egy kínai szabadalmi bejegyzésben vélték felfedezni az új drónt. Most egy, az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottságához (FCC) benyújtott dokumentumról tűnik úgy, hogy abban bizony a DJI új gépe szerepel. Ha ez igaz, akkor várhatóan október végén megérkezik az USA-ba az új négylégcsavaros. Amiről eddig nem szóltunk, az ár. Ha igazak a pletykák, akkor a DJI MAvic Mini egészen alacsony árról startol indul, a verebek 399 dollárról csiripelnek. Hozzá kell tenni, ez az induló ár, ami később várhatóan még csökkenhet is. Ha azt nézzük, hogy a DJI Spark annak idején 499 dolláros árcédulával startolt az Állomokban, akkor már érthető mire a nagy várakozás. Ha ez az ár valós, akkor a DJI Mavic Mini a karácsonyi drónpiacot garantáltan le fogja tarolni!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.