Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi Mi 6X/A2 – specifikáció és videó érkezett

Xiaomi Mi 6X/A2 – specifikáció és videó érkezett

Minél többet tudunk meg az új telefonról annál jobban várjuk!

Xiaomi Mi 6X/A2 – specifikáció és videó érkezett

A Xiaomi 5X vagy más nevén A1 nagyon sikeres telefon lett. Az A1 esetén a sikerhez egy lapáttal hozzá tett a gyári Android rendszer, de az alap, a két telefon megegyező, és remekül sikerült hardvere nélkül nem ment volna a dolog.

Tegnap előtt beszámoltunk a telefonba épített kamerákról, most beszéljünk kicsit részletesebben a telefonba épített központi lapkáról! Bár azt gondolhatnánk, hogy az új telefon új lapkát kap, el kell keserítselek Titeket, a Snapdragon 626 minden, csak nem új. A Qualcomm 2016 októberében mutatta be, ám igazából nem akkor, hanem 2016 februárjában debütált, akkor még Snapdragon 625 néven futott. A Qualcomm a jó öreg órajel emeléses trükkhöz nyúlt akkor, hogy további teljesítményt préseljen ki a lapkából.

Snapdragon 626

A lapka amúgy nem gyenge, és tulajdonképpen mindent tud, amit egy moder, középkategóriás egységtől elvárhatunk. A lapka a TSMC üzemében, 14 nanométeres csíkszélességen készül, 64 bites és támogatja az ARMv8 utasításkészletet. A benne található processzor nyolcmaggal dolgozik, amik két klaszterbe vannak osztva. Mind a kettőben négy darab ARM Cortex-A53 magot találunk, amik közül kettőnek a maximális órajele 2210-, a másik négy maximum 2000 MHz-en teker.

A processzor mellet találjuk a memóriavezérlőt is, ez LPDDR3 SDRAM-omat kezel, amik maximum 933 MHz-es pöröghetnek. Az adatsín 32 bites, rádásul csak szimpla, egycsatornás, ami miatt a maximális sávszélesség csak 7,46 gigabájt másodpercenként. A lapkába telepített grafikus gyorsító az Adreno 506-os. Ez sem egy fiatal jószág, már a 2016 februárban kiadott elődben is ez dolgozott.

qualcomm snapdragon

Rádiók és külső kapcsolatok terén a mai napig elégséges a Snapdragon 626. Már támogatja a 802.11ac WiFi-t, az USB 3.0-t és a Bluetooth 4.2-öt. Képes több kamera használatára, a maximálisan támogatott felbontás 24 megapixel. A 626ban az elődhöz képest az egyik fejlesztés a fejlettebb modemek beépítése volt, így ez a lapka már X9 LTE modemmel dolgozik. Itt kell megemlítenünk a Qualcomm TruSignalnak nevezett antenna technológiáját, ami akkor jön jól, ha olyan helyen tartózkodunk, ahol alacsonyabb a térerő.

qualcomm snapdragon 625 626 630 660 spec comparison table new

Mielőtt nagyon sírásra görbülne a szánk amiatt, hogy egy ilyen “régi” lapka kerül a telefonba jó leszögezni, hogy a Xiaominál tudják mit csinálnak. Nem véletlen, hogy több telefonjaik több generációjába is belekerülnek ugyan azok a központi egységek, hiszen ezek kiforrott, jó energiagazdálkodással rendelkező, takarékos és erős egységek, amik a mai napig elegendő kakaóval szolgálnak ahhoz, hogy a jól összehangolt telefon egyéb hardvereivel együttműködjenek. Vagyis le merjük tenni a garast amellett, hogy a Snapdragon 626-al sem lesz probléma, gördülékenyen, simán furt majd vele az aktuális MIUI vagy Android verzió.

Az új telefon/ok kameráiról itt írtunk: Brutális szelfi kamerát kapott a Xiaomi új telefonja

Végezetül, végre mozgó kéepeken is látatjuk a telefont, mert megérkezett a hivatalos reklámfilm is. Ez az eddigi adatokhoz nem tesz hozzá, de azért egy kis nyálcsorgatónak megteszi!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.