Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi notebookok őrült áron az európai raktárakban

Xiaomi notebookok őrült áron az európai raktárakban

Megszokhattuk, hogy az európai raktárak jóval drágábbak, mint a kínaiak, de azért néha érdemes ott is körülnézni!

Xiaomi notebookok őrült áron az európai raktárakban

Mint Xiaomi notebook használó teljes bizonysággal állíthatom, hogy a gyártó gépei világszínvonalúak. A hazai boltokban található hasonló képességű konkurensek sokszor 100 ezer forinttal is többe kerülnek, így, aki tényleg nagyon jó, és exkluzív kivitelű notebookot keres, annak érdemes akár Kínából is megfontolni a rendelést. Kivéve most, mert három gépet európai raktárból is megrendelhetünk, ráadásul arcpirítóan olcsón.


 

Xiaomi Air 12 Laptop

Most akciós a Xiaomi legkisebb gépei is. A szokásos Xiaomi minőséget egy rendkívül könnyű, rendkívül vékony és hosszú üzemidővel rendelkező 12,5 colos notebookban kapjuk meg. Ez a gép természetesen nem az izomerejével, hanem a rendkívül kompakt méretével és exkluzív külsejével fogja magára felhívni környezetünk figyelmét.

Xiaomi Air 12 Laptop 1

A gép központi egysége egy borzasztó takarékos Intel Core m3-6Y30, amiben két processzormag dolgozik. A takarékosság jegyében, a használattól függően skálázódik a processzormagok órajele, így alacsony terhelésnél 900 MHz-es működik, míg nagyobb terhelésnél az órajel eléri a 2,2 GHz-et is. A processzor mellett a gépben 4 GB DDR3 memóriát és 128 GB SSD alapú háttértárat találunk. A gép kijelzője IPS technológiára épül, és az apró méret ellenére teljes HD, vagyis 1920 x 1080 pixel a felbontása.

Xiaomi Air 12 Laptop 2

A Xiaomi Air 12 laptopban egy a méretéhez képest jelentős méretű akkumulátort találunk, aminek kapacitása 5000 mAh. A gyártó adatai alapján ez erős használat, például folyamatos videó lejátszás mellett is képes 6 órán át működni újratöltés nélkül. A notebokkban ezek mellett természetesen megtalálunk mindent, ami elvárható. Kapunk Bluetooth kapcsolatot, ac szabványú WiFi-t és USB Type-C felületen elérhető USB 3.0 kapcsolatot is.

Xiaomi Air 12 Laptop 3

Kínai raktárból ez a gép 800 dollárba kerülne, de most egy akció keretében az európai raktárból is megvehetjük, ráadásul jóval olcsóbban, mindössze 540 dollárért. A szállítás 5,55 dollárba kerül csak, a gép pedig a rendeléstől számított 3-5 munkanapon belül a kezünkben lehet.

Itt találod a 12 colos Xiaomi notebookot: Xiaomi Air 12 Laptop

A gép európai raktárból 2-5 munkanap alatt érkezik meg, és garantáltan nem kell utána se vámot se ÁFA-t fizetni!


 

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 1

Méretben a második masina a Xiaomi Mi Notebook Air 13,3 colos verziója most két kiépítésben érhető el. A közös bennük, hogy mind a kettő a legújabb sorozatú Intel Core i5-7200U processzorral van szerelve, ami mellett 8 GB DDR4 memóriát és 256 GB PCI Express csatolójú SSD háttértárat találunk. Ami különbözik bennük az a grafikus gyorsító. Az olcsóbbikban az integrált Intel HD Graphics 620-al, a drágábban pedig az NVIDIA GeForce MX 150-el dolgozhatunk.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 2

A Xiaomi Mi Notebook Air-rel a gyártó az Apple gépeivel konkurál, természetesen Windows rendszerrel. A rendkívül vékony, 1,48 centiméteres vastagsággal és az alacsony, 1,3 kilogrammos tömeggel ezek a gépek minden tech mániás és ultra exkluzív termékeket használók szívét megdobogtatja. A felhajtott kijelző vastagsága ezeknél a gépeknél mindössze 5,59 milliméter, ami a teljes fém háznak köszönhetően mégis strapabíró marad.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 3

Mint minden Xiaomi notebooknál úgy ezeknél a gépeknél is nagyméretű billentyűket találunk, amik megkönnyítik a gépelést. A hardver egyéb elemei is kiemelkedőek. A WiFi a 802.11 a/b/g/n/ac szabványokat támogatja, a Bluetooth 4.1-es. A kijelző egy nagyon jó képességű teljes HD, vagyis 1920 x 1080 pixel felbontású IPS panel. A beépített 5400 mAh kapacitású akkumulátorral nem kevesebb, mint 8 óra készenléti idő érhető el, ráadásul gyorstöltéssel maximum két óra telik el a nullától a teljes töltöttségig. A hangminőség a saját tapasztalatom szerint is kiemelkedő, egészen meglepő, hogy milyen erős és tiszta hangok szólalnak meg belőlük a basszus kiemeléssel megtámogatott Dolby Audio Premium Sorrund technológia által.

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 4

Ahogy feljebb jeleztem, ezek a gépek most európai raktárból meglepően olcsón érhetők el.  Az Intel grafikus gyorsítóval szerelt gép 799 dollárba kerül (kínai ár: 946 dollár), míg az erősebb VGA-val szerelt verzióért 790 dollárt (kínai ár: 965 dollár) kell fizetnünk. Nem tudom mi okozza ezt az eltérést, talán raktárkisöprés vagy más, de minket ez nem kell hogy érdekeljen, elég ha kellőképp örülünk, és lecsapunk valamelyikre.

Itt találjátok őket:

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 –  8GB + 256GB + HD GRAPHICS 620  SILVER

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 –  8GB + 256GB + GEFORCE MX150  SILVER

 

A gép európai raktárból 2-5 munkanap alatt érkezik meg, és garantáltan nem kell utána se vámot se ÁFA-t fizetni!


 

Xiaomi Mi Notebook Pro

A sor ezzel még nem ért véget, hiszen a nagyobb méretű, tavaly ősszel bemutatkozó Mi Notebook Pro is itt van. Ez a gép pont az a kivitel amit én is használok. Mondanom sem kell, hogy bár Kínából rendeltem alig másfél hónapja, a jelenlegi árnál 200 dollárral többet fizettem érte. Ha tudom, hogy ennyiért megkapom Eu raktárból biztos várok még a rendeléssel egy keveset.

Xiaomi Mi Notebook Pro 1

A Xiaomi Mi Notebook pro is egy olyan notebook, amire szerintem mindenki vágyik. Eddig bármelyik ismerősöm meglátta rögtön tudni akarta milyen gép ez, sőt, egyikük már meg is rendelte a sajátját. Nem csodálom, ez a gép a legdrágábbb kategóriában játszik, és az itthon kapható, hasoló képességekkel rendelkező konkurenseknél jóval olcsóbb. A gépben a legújabb sorozatú Intel Core i5-8250U vagy Intel Core i7-8550U processzor került, mellette, 8- vagy 16 GB DDR4 memóriát és 256 GB PCI Express csatolójú SSD-t találunk. A gépben van még egy üres PCI Express csatlakozó, így a későbbiekben, ha nem találjuk elegendőnek a tárhelyet bővíthetjük is.

Xiaomi Mi Notebook Pro 3

A gép meglepően vékony, éppen másfél centi a vastagsága. Egy ismerősöm közölte, hogy az általa használt notebook hűtő jóval vastagabb, mint az én notebookom. A magnézium ötövözetből készült hát rendkívül merev, így a nevetségesen vékony kivitel ellenére sem nyeklik-nyaklik. A billentyűk itt is a szokásosnál nagyobb méretűek, nekem cikkíráshoz tökéletesen megfelelnek – ezt az ajánlót is ezen írom éppen.

Xiaomi Mi Notebook Pro 4

A hardver kapcsán lényegében hasonló képességeket kapunk, mint a 13 colos gépnél. Ami más az természetesen a kijelző, ami itt 15,6 colos, a felbotása Full HD, és IPS technológiára épül. Nagyobb az akkumulátor is. A 8000 mAh kapacitású egységet USb Type-C porton gyorstöltővel tömhetjük meg energiával. A töltési idő maximum két óra, ezért cserébe, sajt tapasztalatom szerint, normál használat mellett elegendő napont egyszer töltőre dugni.

Erről a gépről hamarosan részletes tesztet is olvashattok nálunk, előre szólok, csak jót fogok írni róla!

Xiaomi Mi Notebook Pro 5

Ahogy azt beharangoztam ez a gép is meglepően olcsó most az európai raktárban. Az i5-ös processzorralt, 8 GB memóriával és 256 GB háttértárral szerelt gép jelenleg 883 dollárba kerül (kínai ár: 1082 dollár), míg az Intel Core i7 processzorral, 8 GB memóriával és 256 GB SSD-vel szerelt notebook európai raktárból 978 dollár (kínai ár 1199 dollár). 

Tudjátok, európai rendelés esetén garantáltan nem kell se ÁFA-t se vámot fizetni a rendelés után, vagyis a gép annyiba kerül, amennyit az oldalon láttok. Ráadás jó hír, hogy mivel európai raktárból jön 2-5 munkanapon belül a kezetekben lehet a megrendelt notebook. Én vártam rá egy hónapot Kínából, szóval már csak ezért is megéri meggondolni, hogy most vegyétek meg!

A gépet itt találjátok:

Xiaomi Mi Notebook Pro – Core i5, 8GB+256GB DEEP GRAY

Xiaomi Mi Notebook Pro –  CORE I7 8GB + 256GB  DEEP GRAY

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.