Válassza az Oldal lehetőséget

Brutális szelfi kamerát kapott a Xiaomi új telefonja

Brutális szelfi kamerát kapott a Xiaomi új telefonja

A Xiaomi Mi 6X új frontot nyit az önarckép készítés területén.

Brutális szelfi kamerát kapott a Xiaomi új telefonja

Az eddigi hírek alapján a Xiaomi Mi 6X egy erős középkategóriás telefonnak ígérkezik, amibe a gyártó rendkívül erős kamerákat pakolt. Ez nem rossz hír, hiszen sokan vannak, akiknek a kamera sokkal jobban számít, mint a processzor vagy akár a memória mennyisége.

Az újdonság azért nem lesz gyenge, a Qualcomm középkategóriás lapkája, a nyolcmagos, 2,2 GHz-en ketyegő processzorral és Adreno 506 grafikus gyorsítóval szerelt Snapdragon 626 kerül bele. A kijelző a friss trendek szerint 18:9-es oldalaránnyal rendelkezik, felbontása pedig FHD+, vagyis 2160 x 1080 pixel.

Xiaomi Mi 6X 2

Az igazi durvaság azonban csak most jön! A Xiaomi mérnökei ezt a telefont kimondottan azoknak tervezték, akiknek a fényképezés az első. Az előlapra egy 20 megapixeles, f/2.0 rekeszértékű optikával és Sony IMX376 szenzorral szerelt fényképező került. Hátra ennél még erősebb hardvert kapunk. Függőlegesen egymás alatt helyezkedik el a két kamera, amik közül az egyik 20- a másik 8 megapixeles szenzort kapott. Az optika rekeszértéke az előbbinél f/2.0, az utóbbinál még jobb, f/1.8 lett. Természetesen a szenzor sem lehet valami vacak, a lencsék alatt egy IMX468-as CMOS teljesít szolgálatot.

A telefon bemutatkozásának az idejét már tudjuk, ez április 25 lesz, de az áráról még nem kaptunk információt.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.