Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi Wowstick 1F+ csavarhúzó teszt egy szakember szemével

Xiaomi Wowstick 1F+ csavarhúzó teszt egy szakember szemével

A Xiaomi csavarhúzója komoly szerszám, és ezt nem mi, hanem egy szakember állítja.

Wowstick 1F 1


 

Bevezető

Sziasztok! Ez az írásom nem egy szokványos cikk lesz, hiszen nem csupán tesztelem az alanyom, hanem a munkám végett aktívan használom is. Főállásban telefonokat javítok napi 8 órában. Így elengedhetetlen számomra, hogy precíz és jól használható eszközökkel vegyem magam körül! Így esett a választás egy Wowstick 1F+-ra. Ez egy pici csavarozó készülék a Xiaomitól.

Wowstick 1F 7

Valójában, nem is egy csavarhúzó szerszámról van szó, hanem egy komplett kisműhelyről. Hiszen ez a verzió egy 69 az egyben szett. A cucc egy kb 25,5*10*5cm es dobozban szállítódik. Ebben a kis dobozban bújik meg, a csavarozó, egy tartó állvány, egy hordozó doboz, 56 bit fej, egy mágnes szőnyeg, egy mágnesező, egy vákuum tappancs, egy műanyag pengető és pár próba csavar, ja és persze egy töltő kábel. Azért ez nem kis teljesítmény.


 

Tartozékok

Először pár szó a tartozékokról. A vákuum tappancsot és a pengetőt nem részletezném, azt hiszem ilyet már mindenki látott, de ha nem, akkor gitárpengetőt biztos. Esetünkben természetesen nem gitárt pengetünk, hanem telefonokat bontunk szét a segítségével. A mágnesező szintén nem egy bonyolult dolog, lényegében egy mágnes, egy kis műanyagburkolatban. A mágneses szőnyeget sem mondanám varázs szerkezetnek, viszont annál inkább remek kiegészítőnek. Nem csupán egy sima hűtőmágnes szerű lapocska, komoly mérete van, és remek dizájna. Méretét tekintve 216*84 mm, a felülete pedig rács mintázatú. Kiváló megoldás, ha rendszerben szeretnénk tartani a kicsavart csavarokat!

Wowstick 1F 6

A hordozó egy igen dizájnos kis cucc lett, leginkább egy nyújtott szemüvegtokhoz hasonlítanám, Ebben a kis tárolóba a készülék mellet egy csomag bit is elfér. Ja, igen a bitek, szám szerint ugye 56. Ez a szám tartalmaz PH, SL, H, T, P Y, S, U, W betűjelzéssel ellátott biteket. Gondolom, ezek a jelölések nem sokat mondanak egy laikusnak, így elmondom emberinyelven is. Szóval van itt kérem, csillag, háromszög, imbusz, kereszt, négyszög, ipszilon, lapos alakú, minden ami szem szájnak ingere.

Wowstick 1F 5

Haladjunk tovább a tartó izé felé. Ez egy gomba fej formájú, viszonylag súlyos darabja a készletnek, de lényegében semmi extra, bele teszed a csavarhúzót, aztán csak tartja, ameddig csak kell. És el is érkeztünk a csavarozó kézi készülékhez! Remek, hölgyeim uraim, remek szerkezet! Közel egy hónapja nyúzom és egyszerűen remek!


 

Használat, tapasztalatok

Műszerészként elég sok kis kütyü akad a kezeim közé. Sok csavaros, kevés csavaros, lapos csavaros, csillagos, torxos és a többiek. Egy idő után kicsit fárasztó a folyamatos csavarozó mozdult. Nem is fárasztó inkább unalmas, flusztráló. Nos, ezt a problémát hivatott áthidalni ez a gép.

Wowstick 1F 9

A masinában lítium akksi van, 3,7 V 350mAh nem tűnik túl acélosnak, pedig az lett. Ez a pici erőforrás 200rpm-mel és 0,15 Nm-rel forgatja a fejegységet oda vissza, ki, be, mindezt egy zongorabillentyű, egy mini zongorabillentyű segítségével, és ha ez nem volna elég, akkor kézzel rásegíthetünk, nem egy másik szerszámmal, hanem ezzel, mert tudja, ezt is tudja! Sőt kézi segítségnél akár 3 Nm-rel is „téphetünk”! Az már csak hab a tortán, hogy van rajta munkafelület megvilágítás. Hát már, hogy ne lenne! Méretét tekintve a henger formájú készülék 15 mm átmérővel és 173 mm hosszúsággal rendelkezik. Véleményem szerint éppen jó, főleg, ha az imént említett manuális rásegítést kell alkalmazni.

Az adatlapok alapján 2 óra a folyamatos üzem ideje, de kihasználná folyamatosan két órát? Nekem személy szerint 5 nap után kellett feltennem töltőre, ahonnét kb 30-40 perc után le is vehettem. A merülő készülék , egy igen zseniális módszerrel tudatja velünk az áram igényét, csavarozás közben megáll. Na, csak viccelek! Mikor már merülőben van a cucc a kicsavart csavar után nem tudjuk újra azonnal használni, kell várni kb 3-5 s mire újra működik ezután ismétlődik ez a folyamat, amíg le nem merül teljesen. Őszintén szólva, nem tudom hány csavart szedhetünk ki ily módon, én 4 után töltőre tettem. A töltést egy piros kis indikátor jelzi, ami zöldre vált, ha már nem fér bele több ménkü.

Wowstick 1F 15


 

Konklúzió

Összeségében azt kell mondjam, amit a cikk elején is, Remek, remek,remek!!! Aki kisebb készülékekkel, pl telefonokkal, GPS-kel, tabokkal, stb kütyükkel bírkozik, vagy munkájának forrása, annak csak ajánlani tudom! Tényleg fantasztikus készülék, és rengeteg a tartozék hozzá, amit külön- külön is meg lehet hozzá kapni.

Wowstick 1F 13

Nem sok dolog van az életben, amire azt mondhatjuk, hibátlan, de a Xiaomi csavarhúzója az! Minden fillért megért. Gyorsabb munka végzés, precízebb csavarozás! Ajánlom mindenkinek, aki hasonló munkát végez, mint én, de azoknak is akik csak otthon bütykölgetnek!

Természetesen a GearBestről rendeltem, itt megtaláljátok az összes Xiaomi Wowstick termékkel egyetemben: Xiaomi Wowstick csavarhúzok és egyéb termékek

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.