Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi Yeelight Meteorite okoslámpa eddig nem látott áron (kupon)

A Xiaomitól megszokott kényelem és a lehető legkellemesebb fény, ez a Meteorite okoslámpa.

Yeelight Meteorite 01

A márkanév ismerői tudják, ha a Yeelightról esik szó, akkor általában nem hagyományos termékekre asszociál az ember, hanem valami kis csavart keres a dologban, mert tudjuk, hogy egy kis pluszt kapunk a pénzünkért, olyanokat, mint az égők, amiknek vagy a színhőmérsékletét tudtuk állítani, esetleg a színét is egy applikáción keresztül, vagy a távoli vezérlésük is ezen keresztül történik.

Yeelight Meteorite 02

Nézzük is meg, mivel állunk szemben – akarom mondani mi is van a fejünk felett… A csillár bemeneti feszültsége 176-264 V között mozoghat, így az európai hálózatba gond nélkül beköthető, anyagát tekintve alumínium, ABS (nagy keménységű és szilárdságú, hő- és vegyszerálló műanyag) és PMMA (plexi), így tudták tartósnak, és mégis könnyűnek megalkotni, ami nehezen sérül, illetve idővel nem színeződik el.  A lámpatartó szerkezet alapmérete 484 x 54 x 20,5 mm, míg maga a lámpatest 900 x 70 x 40mm, tömege 1700 gramm. A függeszték hossza 0,5 – 1,5 méter között állítható, így a kívánt magasságba helyezhetjük el a fényforrást.  A lámpában 294 db nagy fényerejű LED található, amik 110o-os szögben szórják a fényt ránk, ezeknek a színhőmérséklete 2700-6500 K között szabályozható, fényárama 1800 lumen, az élettartama pedig 40 000 óra (ez nagyjából 4,5 év folyamatos működési időt jelent – napi 24 órás használat esetén), így jó ideig nem lesz gondunk vele, ami nem hátrány, tekintve a LED egységek fixen vannak elhelyezve, csere szóba sem jöhet. A CRI értéke, amit a színvisszaadás alatt értünk – CRI alatt valamely fényforrás sugárzásának azt a hatását értjük, hogy a fényével megvilágított tárgyak színe hogyan változik meg ahhoz képest, amikor ugyanezen tárgyakat valamely referencia sugárzóval világítjuk meg – 95Ra a maximális 100-ból, így annyit lehet elmondani, hogy a színek bekapcsolt világítás mellett is valósághűek lesznek. A fényerőt fokozatmentesen lehet ennél az eszköznél is állítani, illetve adott az IP 50-es védelem is, így a por és a rovarok nem jutnak be a lámpatestbe.

Yeelight Meteorite 03

Az eddig leírtak alapján egy minimalista designnal rendelkező mennyezeti lámpáról beszélhetünk, amiben adott néhány, amelynek a névleges teljesítménye fővilágítás esetén 30 watt, 7 watt pedig „környezeti/atmoszférikus fény” esetén. A lámpa egyediségét az adja, hogy képes színes fényt szórni a plafon irányába – a szín természetesen megadható és változtatható – de csakis felfelé. A direkt fény minden esetben fehér (meleg vagy hideg) lesz, míg az „atmoszférikus fény/világítás” a felülre beépített 14 lencsének köszönhetően 60 fokos szögben egyenletesen szórja az általunk választott színt. Így a helyiséghez vagy alkalomhoz illő fényt kiválasztva teremthetünk kellemes légkört akár munkáról, szórakozásról, vagy esetleg relaxálásról van szó. A vezérlés – ahogy megszoktuk – sokféleképpen történhet, rendelkezésre áll a mobil applikáció, az intelligens hangvezérlés (Amazon Alexa, Google Assistant), a vezeték nélküli dimmer, de akár fali kapcsolóval is megoldhatjuk. A kommunikációs lehetőséget a Wi-Fi és a Bluetooth biztosítja, előbbi a b/g/n-es szabványokat kezeli 2,4 GHz-en, míg utóbbiból a 4.2-es verzió támogatott, így az okos otthonunk szerves részét képezheti ez a fényforrás is.

Yeelight Meteorite 04

Összességében elmondható, hogy a Xiaomi ismét megmutatta, hogy az innovációi a mindennapok szerves részét képezi, amikkel megpróbálják az életünket kényelmesebbé, egyszerűbbé tenni. A designra megint nem lehet panasz, az eddig felépített okos otthon eszközeinek formavilágát követve nem fog kilógni a lakásunkból, és szép összképet mutat a többi egységgel. Mindent egybevéve nekem nagyon megtetszett ez a lámpa, a változtatható színű szórt fény tényleg nagyon hasznos tud lenni, kellemes hangulatot áraszthat a helyiségben.

Yeelight Meteorite 05

Szokás szerint a végére maradtak a piszkos anyagiak, ennek tisztázása következzen most. Eredeti árát tekintve 170 dollárt (49 300 Ft) kérnek érte, most promóció keretében pedig, a GBLED911801 kuponkódot használva 119,99 dollárért (34 800 Ft) vehetjük meg. Ez, ahogy látható nagyjából 30 százalék engedmény, ilyen olcsón ezt a lámpát eddig sehol ne kaptuk meg! Hab a tortán, hogy a VÁM- és a ÁFA-mentes szállítás is ingyenes! Mindenképpen érdemes lecsapni rá, ha az adott területre keresünk megoldást.

Ha szeretnéd megvásárolni, itt megteheted:

Xiaomi Yeelight Meteorite lámpa – Kuponkód: GBLED911801

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.