Válassza az Oldal lehetőséget

Zeblaze Vibe 3 – minőség elérhető áron!

Zeblaze Vibe 3 – minőség elérhető áron!

Gyakorlatilag közel egyidőben, egymástól függetlenül választottunk ki két hasonló terméket, melyek ráadásul az árukat tekintve is nagyjából egy ligában játszanak – legalábbis akciós időszakban. Az én választásom a Zeblaze Vibe 3-ra esett, a másik versenyző pedig a már bemutatott SMA09 volt. Döntsétek el ti, hogy melyikünk választott jobban okosórát! 

Zeblaze Vibe 3 – minőség elérhető áron!

Roppant nehéz lenne eldönteni, hogy melyik óra néz ki jobban. Azt gondolom, hogy mind a kettő másért fog rajongókat szerezni; a Vibe 3 sportosabb, ugyanakkor kevésbé futurisztikus külsővel bír. A masszív készülékház felnyitásához a Zeblaze két csavarhúzót is mellékelt. Joggal kérdezhetitek, hogy ugyan mi szükség van kibelezni a cuccot?

IMG 20180221 234249
Ezzel lehet felnyitni.

… de mi hajtja?

A válasz egyúttal az óra fő különlegessége/erőssége, ugyanis a Vibe 3 elemes. Utóbbinak köszönhetően ez soha nem fog USB kábelt látni, vagy a legrosszabb pillanatban lemerülni. Meddig húzza az elemmel? Ha nem a sarki kisboltból szerzitek be a létező legolcsóbb energiaforrást, akkor a Zeblaze szerint ezzel számolhattok:

 • 14 hónap intenzív használatnál (BT kapcsolat 12 óra/nap, ébresztés, világítás, emlékeztető napi 40 alkalommal)
 • 22 hónap átlagos nyúzással (BT kapcsolat 2 óra/nap, ébresztés, világítás, emlékeztető napi 10 alkalommal)
 • 33 hónap takarékos üzemben (BT kapcsolat csak egyszer egy héten, emlékeztető kikapcsolva, ébresztés és világítás)

Most pedig nézzük, hogy mivel tudjuk meríteni azt az elemet, azaz mire is használható ez a csoda:

 • Stopper funkció
 • Dátum és idő megjelenítése
 • Lépésszámlálás, megtett út és az elégetett kalória mérése
 • Értesítések (SMS, QQ, WeChat, Twitter, Facebook, WhatsApp, Skype, bejövő hívás, email)
 • Távoli kamera funkció

Kár lenne tagadni, a Vibe 3 nem fog innovációs díjat kapni ezzel a listával – azt azért érdemes észben tartani, hogy milyen számot látunk az árcédulán.

IMG 20180221 234210
Klasszikus stílusjegyek modern belsővel.

Használat

A bekapcsolást követően (S2 és S3 együttese) az eszköz azonnal hű társának felkutatásába kezd, amit Bluetoothon keresztül kísérel meg. Enélkül is használható az óra, persze az értesítéseket nyilván bukjuk. Ne sokat pöttyözgessük a pontos időt meg a dátumot, mert az óra képes letölteni ezeket az információkat a telefonról az appon keresztül! A Sports+ névre keresztelt program egyébként az ébresztések számát is kiterjeszti, használatával egy helyett három időpontot is alkalmazhatunk.

tartossag vibe3A gyártói oldal szerint az üveglapot Gorilla Glass 4 védi. 

Az okosóra három hétig képes tárolni az adatokat, úgyhogy az sem gond, ha csak alkalmanként szinkronizálunk a vezeték nélküli kapcsolattal. Az FSTN kijelző láthatósága remek, a háttérvilágítás kicsit lehetne erősebb (5 lumen fényerő), de azért így is (jól) használható. Utóbbinál vicces, a mellékelt kézikönyv külön megjegyzi, hogy az energiatakarékosság véget csak gyenge fényviszonyokban használjuk – szóval ez feltehetően masszívan szívja a telepet. A kisokos egyébként abszolút felhasználóbarát, gazdagon illusztrált és logikusan szerkesztett. Ezt azért hangsúlyozom, mert a Vibe 3 szerintem sűrűn fog olyan tulajhoz kerülni, akiknek ez lesz az első ilyen jellegű termékük – számukra nagyon nem mellékes, hogy milyen is a mellékelt útmutató.

vibe buttonPor behatolása ellen védett, kicsit úsztatni is lehet (IP67).

Stopper

 1. Nyomjuk le az S2 gombot hatszor, ezzel belépünk a stopper funkcióba.
 2. Az S3 az indítás/szünet, az S4 a visszaállítás.
 3. Az S2 gomb a kilépés, máskülönben a stopper a háttérben is üzemel.

Valós idejű sport adatok

 1. Az S2 gombbal lépjünk be a menübe: lépésszám (két lenyomás), felhasznált energia (három), megtett táv (négy).

Ébresztés

 1. Nyomjuk le az S2 gombot öt alkalommal.
 2. Az S4 gombot tartsuk lenyomva 3 másodpercig.
 3. Használjuk az S4 gombot az óra és a perc választásához, az S3 az érték megadásához használható.
 4. Az S2 gombbal erősítsük meg a beállításokat.

Ezt a kis ízelítőt azért adtam, hogy nagyjából lássátok, az óra milyen séma alapján konfigurálható. Szerintem nem kell hozzá diploma, egy cseppet sem kell tőle tartanunk, nyugodtan ajánlható kezdőknek is.

vibe 3 features
Ezzel számolhatunk.

Sports+

A Vibe 3 24 órás lépésszámlálást, 10 000 cél-lépésszámot használ alapértelmezetten, a letölthető appban ez utóbbit tetszés szerint módosíthatjuk. Az app telepítéséhez legalább az Android 4.3 szükséges, még az almás oldalon az iOS 7.0 (iPhone 4S) a minimum. A Sports+ lehetőséget ad arra, hogy az eredményeinket megosszuk ismerőseinkkel; azt már számtalan kutatás bizonyította, hogy a csoportos fogyókúra/sportolás sokkalta hatékonyabb, mint a magányos próbálkozás.

A segédprogram nincs túlbonyolítva, cserébe könnyen áttekinthető és minimális mértékben testre is szabható: profilt hozhatunk le és lecserélhetjük a háttérképet. Az appban napi, heti és havi bontással láthatjuk a megtett távot, azonnali adatfeltöltést indíthatunk a felhőbe, megosztást végezhetünk (WeChat, Facebook, Twitter), ébresztést és emlékeztetőt állíthatunk be, használhatjuk a kamerát, illetve elvégezhetjük az eszközmenedzsmentet – csak egy eszközt kapcsolódhat az alkalmazáshoz.

vibe 3 kiteritve
A sportos életmód élharcosa, avagy eléred a kitűzött lépésszámot?

Konklúzió

Határozott kép alakult ki bennem a Zeblaze Vibe 3-ról. Ez egy belépő szintű modell, véleményem szerint elsősorban azok számára lehet releváns, akik most először vásárolnak ilyen okoskütyüt, avagy egy másodlagos modellt szeretnének, amit könnyű szívvel mernek terepre vinni. Azt érzem ennél a cuccnál, hogy egy jó gondolat, egy jó koncepció szülöttje. A Zeblaze nem akart túl sokat markolni, de nem ment le kutyába sem. Ez alatt azt értem, hogy a Vibe 3 egy praktikus minimum szintet célzott meg, amivel még biztosan segíti, és nem bonyolítja életünket. Az ár tekintetében szerencsére nem a radikális költségcsökkentésre hajtottak, úgyhogy az óra stabilan hozza a minőséget: a fröccsenő víz ellen védett, a készülékház tisztes minőségű (rozsdamentes acél), a gombok és a festés jó, igazából még a szíjba sem tudtam belekötni. Rendhagyó módon itt egy közbeiktatást végzek, hogy pontosan tisztába legyetek az előbbi sorok jelentésével.

dlc vibe 3

A DLC (Diamond-like carbon) egy szintetikus gyémánthoz hasonló anyag, mely elképesztő felületi keménységet eredményez, így szinte lehetetlen megkarcolni. Általában olyan speciális alkalmazási területeken alkalmazzák, ahol magas szintű felületi keménységre van szükség. Erre jön még a fentebb már említett negyedik generációs edzett üveglap, úgyhogy a tartósság az átlagostól jobbnak mondható.

Kanyarodjunk vissza az értékeléshez. Ott tartottunk, hogy az óra egyszerűségével hívja fel magára a figyelmet; itt nem kell szöszölnünk a töltéssel, a CR2450 elem révén évekre meg van oldva a dolog. A Vibe 3 nem akar több lenni, mint amilyen, ellenben a maga szintjén megbízhatóan teljesít. Nem kell azon aggodalmaskodnunk, hogy szétesik, mindjárt lemerül, vagy hogy azonnal beázik, amint két csepp vizet kap. Nyilván tudnátok még faragni pár ezrest, ha lazítanátok a minőségen – a szolgáltatások terén a tudás nagyjából hasonló lenne –, de az a másik modell valószínűleg gyengébb minőségű lenne, mint ez. Arra is mérget vennék, hogy a filléres okosórákban az akkumulátor hamar hanyatlásnak indul, cserélni meg nyilván nem fogjátok, a Vibe 3 ezzel szemben egy elemcserével ismét a toppon lesz! Szóval a cucc egy nagyon kellemes belépőt nyújt az okosórák világába, könnyen használható, olcsónak mondható, viszont egy cseppet sem nevezném gagyinak. Sőt!

zeblaze vibe 3 stats

Értékelés

Zeblaze Vibe 3 okosóra
 Előnyök:  Hátrányok:
 • Barátságos árcédula
 • Könnyű kezelhetőség
 • Prémium minőségű kialakítás (IP67 védelem)
 • Elemes, az üzemideje akár 33 hónap is lehet
 • A Sports+ app összességében jól teljesít, viszont… 
 • vannak hiányosságai (pl. Viber)
 • Kicsit lehetne vékonyabb és könnyebb
 • A háttérvilágítás épp elégséges

Zeblaze Vibe 3 – minőség elérhető áron! 1

A Zeblaze Vibe 3 okosóra a Gearbesten jelenleg is megvásárolható (katt a képre!), az ára mindösszesen 23,99 dollár. Ha bármi kérdésetek van, ne habozzatok feltenni!

A szerzőről