Válassza az Oldal lehetőséget

1More EVO – A hang evolúciója

1More EVO – A hang evolúciója

A legújabb és legjobb 1More fülhallgató értékesítése indult ma el.

1More EVO – A hang evolúciója

Kicsit dühös vagyok. Persze csak mértékkel, mert az utóbbi két 1More fülest (imádom mindkettőt) megkaptam tesztre, de talán a legfontosabb, a leígéretesebb nem érkezett meg, ez pedig a 1More EVO.

1More EVO - A hang evolúciója 2

Tudom, ne legyek telhetetlen, de hát mit tegyek, szeretem a jó zenét és szeretem a jó fül- és fejhallgatókat, már pedig a 1More pont ilyeneket készít. Már a csomagolás is példamutató szokott lenni a termékeik esetén, és a képek alapján látom, hogy az EVO-nál sincs ez másképp. A doboz és benne a fülhallgató dokkolója nagyon hasonlít a jelenlegi kedvencem, a 1More ComfoBuds Pro dobozához (erről itt olvashattok részletes tesztet: LEHET MÉG EGGYEL TÖBB? – 1MORE COMFOBUDS PRO FÜLHALLGATÓ TESZT).

Amit bent találunk, vagyis maga a fülhallgató már nagyban különbözik a ComfoBuds-tól. Formára inkább a 1More PistonBuds-ra hajaz (erről itt olvashattok részletes tesztet: NA, EZT HASZNÁLVA ELKÖSZÖNHETSZ A ZAJTÓL!) ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nincs lenyúló része. Mondhatni kompakt lett. A forma így nem különösebben érdekes, bár szinte biztos vagyok benne, hogy a prémiumtól elvárható kényelmet kapjuk, ezt, kipróbálni sajnos nem volt módomban.

1More EVO - A hang evolúciója 3

De a forma is csak másodlagos, ha meglátjuk milyen képességeket kapunk! Kezdjük azzal, hogy oldalanként 2-2 drivert kapunk. Ezek a más gyártóknál már megismert módon egy hagyományos memrános meghajtóból és egy balanced armatúrából állnak. Utóbbit a fülesek gyártói a hallókészülékekból csenték el, legalábbis ezeknél terjedtek el elsőként. Ennek oka, hogy kevés dinamikát adnak, de nagyon szép, tiszta és érthető beszédhaggal és középtartománnyal szolgának ki minket. Emiatt aztán a hagyományos membránnal karöltve sokkal tisztább hangképet kapunk, teljesértékű mély, közép és magashangokkal.

1More EVO - A hang evolúciója 4

Ez a dual driver persze még nem elég az üdvösséghez. Kapunk például LDAC Hi-Res certifikátot is, szóval mondhatni a füles képes a nagyfelbontású hangok lejátszására is. Ezt bizonyítandó a gyártó beleírta a marketinganyagba, hogy 55 Grammy díjas hangmérnök is a fülest ajánlók sorában van, vagyis rossz nem lehet.

1More EVO - A hang evolúciója 5

Mi van még? Van például adaptív zajcsökkentés is, ami a szokásos 3x decibel helyett 42 decibell zajcsökkentést tud. Ez is elég kiemelkedő érték. Ehhez beépítettek hat darab mikrofont (gyanítom oldalanként 3, tehát 3+3 mikrofonról beszélünk), amik segítségével tisztán hall majd minket az, akivel esetleg telefonálunk, plusz a kintről fülönkbe érkező zajok is szinte teljesen eltűnnek.

1More EVO - A hang evolúciója 6

A gyári adatok között megemlítik még, hogy van gyorstöltési funkció, amivel 15 perc aatt 4 órányi lejátszási időt kapunk. Amúgy az egy töltéssel elérhető lejátszási idő 28 óra, de gyanús, hogy ebben már a dokkoló kapacitása is benne foglaltatik. Ami viszont nem mellékes, hogy a dokkoló már vezeték nélkül is töthető, és ezt elősegítendő, a füles bevezető akciójában egy asztali, vezeték nélküli töltőt is kapunk a pénzünkért.

1More EVO - A hang evolúciója 7

Most kéne annak a résznek következni, hogy milyen volt élőben a 1More EVO, de ez a fent említett ok miatt most kimarad. Azon mondjuk csodálkoznék, ha a ComfoBuds Pro-nál rosszabbul szólna, hiszen míg az egy felső-középkategóriás termék, addig az EVO már egyértelműen a felső kategóriában versenyez. Szóval nem lehet rossz, mert már a ComfoBuds Pro is baromi jó!

1More EVO - A hang evolúciója 8

Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod, akkor most a Goboo webáruházban, ahol a bevezető akció zajlik megveheted. Természetesen EU raktár, ingyenes szállítás, vámmentes szállítás, ami jár, az áfát pedig az ár tartalmazza. Ez az ár pedig a bevezető akcióban 139,99 euro (a rendes ára 169,99 euro lenne). Ez nem kevés pénz (pl. a ComfoBuds Pro csak 58,99 euróba kerül, szóval érezhető, hogy itt most egy másik pályán játszunk már.

Ezzel együtt, ha tényleg a csúcsminőséget keresed, akkor érdemes lehet lecsapni egy ilyen fülesre, már csak a 30 euró kedvezmény és az ajándék vezetéknélküli töltő miatt is. Ha megvennéd, akkor az alábbi hivatkozáson megtalálod:

1More EVO – A hang evolúciója

 

Ha a fenti cikkek alapján megtetszett valamelyik olcsóbb 1More füles, akkor ezeket itt találod:

1More ComfoBuds Pro

1More Pistonbuds Pro

1More ComfoBuds Mini

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.