Válassza az Oldal lehetőséget

Tiszta vizet a pohárba!

Mostanra nyilván sokak fejében hatalmas kavarodás alakult ki az NVIDIA középkategóriás videokártyáival kapcsolatban.

Az NVIDIA új generációs GeForce kártyáiról mondhatni menetrendszerűn érkeztek a több-kevesebb valóságtartammal rendelkező pletykák. Természetesen a pontos részletek csak a rajt napján fognak kiderülni, de mivel ez csak hetek kérdése, hatalmas változásokra nem érdemes számítani.

Tiszta vizet a pohárba! 1
ASUS GeForce GTX 465

A Geforce GTX 465 már tényleg nem fog sok álmatlan éjszakát okozni. A grafikus kártya hivatalosan a Computex-en kerülhet a nyilvánosság elé. Az előzetes kiszivárgott mérések eredményeiből tisztán látszik, hogy az NVIDIA újonca képes lesz felvenni a versenyt a HD 5830-cal. Sajnos a kevésbé fickós verzió (352 stream processzor) megjelenésére van esély, erről korábbi hírünkben már beszámoltunk.

Egyre biztosabb, hogy júniusban kettő új “közepes vitéz” lát napvilágot. A Geforce GTX 460 specifikációiról a Donanimhaber rántotta le a leplet. A zöldek negyedik DirectX 11 támogatással rendelkező modellje 768 MB GDDR5 videomemóriával fog rendelkezni, amelyet egy 192 bites memóriabuszon érhet el. Valószínűsíthető, hogy a ROP (raszterizáló) egységek száma 24 darab lesz, 6 blokkba rendeződve. A további részleteket még jótékony homály fedi, de ezekből az adatokból rögtön leszűrhető, hogy a Geforce GTX 460 a HD 5770 eladásait hivatott csorbítani.

A szerzőről