Válassza az Oldal lehetőséget

Intel Atom alapú hálózati adattár az mCubed termékpalettáján

Optikai meghajtóval kombinált hálózati adattárat mutatott be az mCubed: a gyártó elsősorban CD lemezek digitalizálására ajánlja az eszközt.

A hálózati adattárak előnyeinek ecsetelésével oldalakat lehetne megtölteni, azonban az mCubed RipNAS egy újabb tételt ad a meglévő listához: segítségével mindössze néhány lépésből digitalizálhatunk egy CD, vagy DVD lemezt, amelyet ettől kezdve bármikor elérhetünk a hálózaton keresztül, illetve tetszőleges készülékre sugározhatjuk tovább azt. A feldolgozó művelethez szükséges hardveres hátteret egy Intel Atom processzor adja, amely egy 640 GB-os kapacitású merevlemezre rögzíti az audio lemezek tartalmát, méghozzá veszteségmentes kódolás mellett. A választható formátumok köre bőségesnek mondható, hiszen az MP3, a WMA és a FLAC mellett dönthetünk az Apple saját szabványa mellett is. Jó hír továbbá, hogy a rendelkezésre álló kapacitás külső merevlemezek csatlakoztatásával egészen 4 TB-ig növelhető, köszönhetően az eszközön található USB kapuknak. A fájlok metaadatainak meghatározása internetes kapcsolat birtokában teljesen automatikus módon zajlik le, ahogyan a rögzítési folyamat során észlelt olvasási hibák felismerése és korrekciója sem igényel emberi beavatkozást.

Intel Atom alapú hálózati adattár az mCubed termékpalettáján

A zajtalan eszköz egyetlen komoly negatívuma az 1095 eurós vételár, amely a funkcionalitással ellentétben cseppet sem mondható barátságosnak.

Intel Atom alapú hálózati adattár az mCubed termékpalettáján

A szerzőről