Válassza az Oldal lehetőséget

HIS R9-280X iPower IceQX2

HIS R9-280X iPower IceQX2

Az AIB partner HIS bemutatta (talán elsőként) a referencia dizájntól eltérő új R9-280X iPower IceQX2-es grafikus gyorsítóját.

HIS R9-280X iPower IceQX2

 

A HIS telepakolta saját megoldásaival az új jövevényt. Elsőnek nézzük az adatokat. A GPU mag a gyáritól eltérően alapból túlhajtással érkezik. Egész pontosan 1050 MHz-en üzemel, míg a gyári csak 850 MHz-en. A 3 GB GDDR5-ös memória órajel maradt a gyári értéken, ami effektíven 1500 MHz (6000 MHz).

Most pedig nézzük mit adott még hozzá a gyártó. Elsőnek is itt az iPower, ami annyit takar, hogy extra táp fázisokat építettek a kártyára, ezáltal biztosítva a stabilitást és a további túlhajtás lehetőségét. Ehhez persze megfelelő hűtés is kell. Erről a gyártó saját IceQX2-es hűtője gondoskodik, a hatalmas alu blokk egy réz maggal kapcsolódik a GPU-hoz, melyről 5 hő cső segít a hőt a lamellákra juttatni. A folyamatos hideg levegő szállításáért két 9 cm-es ventillátor felel. Akinek volt szerencséje már a HIS megoldásához, az jól tudja, hogy mind ezt igen hatékonyan teszi méghozzá szinte hangtalanul. Ez most is így van, hiszen a 28 dB igencsak halknak mondható.

Nézzük tovább. A gyártó rendelkezésünkre bocsájtja még az iTurbo szoftvert, mellyel a felhasználó állíthatja a ventillátorok sebességét, valamint ez a szoftver segít nekünk a további túlhajtásban is.

A kártyát online 319,99 dollárért árulják, ami csupán 20 dollárral magasabb a többi referencia dizájnnal és tudással rendelkező társaihoz képest.

A szerzőről