Válassza az Oldal lehetőséget

XL2720Z – gamer monitor a BenQ-től

XL2720Z – gamer monitor a BenQ-től

Szeretem a BenQ montorokat. Nem azért, mert olyan őrült jók, sokkal inkább az ár-teljesítmény arányuk miatt. Elfogadható kijelzők elfogadható áron.

XL2720Z – gamer monitor a BenQ-től

A BenQ XL2720Z, ahogy a címből is kiderült a játékosoknak készült. A gyártó hozzá adta a saját Motion Blur Reduction technológiáját is, ehhez a 27 colos képátlóval rendelkező kijelzőhöz. Külön érdekesség az a kapcsoló panel, ami a talp első részén található. Ennek segítségével három különböző képernyő beállítást menthetünk el, majd ezek között a gombok segítségével válthatunk, akár játék közben is.

a567c994-93eb-4986-b1b3-6dc24fb4663c

A háttérvilágítás LED-es, a felbontás teljes HD, vagyis 1920 x 1080 képpont, a kontrasztarány 1000:1, a fényerő pedig 300 cd per m2. Akijelző TN panelre épül, így nem meglepetés az 1 ms válaszidő. A 170/160-as betekintési szögekben már kételkedhetünk kissé, de pánikra nincs ok, ha játszunk, akkor általában a képernyő alőtt, nem pedig mellett ülünk, így biztos látni fogjuk mi történik a kijelzőn. A monitoron  D-Sub, DVI-D, két HDMI és DisplayPort csatlakozót is találunk. A monitor árát még nem ismerjük, de az biztosnak látszik, hogy még ebben a hónapban a boltok polcaira kerül világszerte.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.