Válassza az Oldal lehetőséget

Kiemelkedő hangzást biztosít a Sony rádióvevője

Az úgynevezett HD-rádió technológia egyáltalán nem újkeletű, a Sony ennek ellenére csak most csatlakozik az ilyen jellegű készülékeket gyártó cégek táborához.

Bárki számára érthetően és röviden megfogalmazva a következőképpen határozhatjuk meg az úgynevezett Hybrid Digital technológia lényegét: javítja az analóg (AM/FM) és a digitális (DAB) rádióadások minőségét, így kedvenc rádióadásunkat gyakorlatilag AudioCD-minőségben hallgathatjuk.

Kiemelkedő hangzást biztosít a Sony rádióvevője

A Sony kétféle készülékkel lép be kezdésként a HD-rádióvevők piacára:

  • Az XDR-S3HD klasszikus formaterve nagyanyáink rádióit juttathatja eszünkbe, de a benne lakozó technika természetesen jóval korszerűbb, és egy mázsát sem nyom. Az adások vétele mellett ébresztőóraként is funkcionál, távirányítójával a fotelből is kényelmesen vezérelhetjük a készüléket, kék háttérvilágítású kijelzőjéről akár az adott szám előadóját és címét is leolvashatjuk.
  • Az XT-100HD az autórádióra csatlakoztatható hordozható eszköz, nagytestvére árának feléért, mintegy 100 dollárért lesz megvásárolható júliustól.

Kiemelkedő hangzást biztosít a Sony rádióvevője

A HD-rádió atyja, az iBiquity Digital Corporation adatai szerint jelenleg mintegy 1300 állomás üzemel HD-rádió technológiával, és a közeljövőben további 2500 ilyen állomás kezdi meg sugárzását.

A szerzőről