Válassza az Oldal lehetőséget

Két új, olcsó Nokia érkezik

Két új belépőszintű telefonról rántotta le a leplet a finn cég.

A Nokia bemutatta két új, olcsó mobilját, az X2-01-et, illetve a C2-01-et. Mindkét újdonságon a már megszokott Series 40-es rendszer fut, így a régi Nokiások is biztosan könnyedén tudják kezelni majd az őket.

A C2-01 a gyártó közleménye szerint a legolcsóbb 3G képes telefon lesz a maga 70 eurós árával. A megjelenítésről egy 2 hüvelykes, QVGA felbontású kijelző gondoskodik. Fényképeinket a 3,2 Mpixeles kamerával készíthetjük el, melyeket akár Bluetooth-on keresztül rögtön tovább is küldhetünk. A zene szerelmeseinek sem kell csüggetniük, hiszen az C2-01-ben megtalálható lesz egy RDS-el felvértezett FM rádió is, illetve a szabványos jack csatlakozó sem hiányozhat a kínálatból. Az készülék 2011 első negyedévében kerülhet a boltok polcaira a már említett 70 eurós áron.

A Nokia X2-01 teljes fizikai QWERTY billentyűzetet kapott, így biztos szeretni fogják azok, akik sok SMS-t írnak. Az X2-be egy 2,4 hüvelykes kijelzőt építettek a mérnökök, ám a 3G hálózatok támogatását kihagyták. Meglepő, hogy kamerából csupán egy VGA felbontásút építettek az újdonságba, hiszen ilyen felbontású fényképezővel nem is nagyon lehet találni ma már készüléket. Természetesen a szabványos jack csatlakozó, az FM rádió, illetve microSD-vel való bővíthetőség az X2-ből sem hiányozhat. Az X2-01 ötféle színben lesz elérhető előreláthatólag 80 eurós áron.

A szerzőről