Válassza az Oldal lehetőséget

A Samsung új HD-lejátszói

A Blu-ray egyik lelkes tagjáról nehéz lett volna elképzelni még tavaly, hogy átpártol a HD DVD-sek táborába. De vajon most ez történt?

 

A Samsung három új készüléket jelentett be HD-vonalon, melyek már nagy valószínűséggel egész Európába gond nélkül megérkeznek. Több helyen is olvashattuk, hogy a gyártók kénytelenek csökkenteni asztali lejátszóik árait a kiéleződött piaci verseny (no és a magas árak miatt a vártnál kisebb kereslet) okán, és ezt a sorsot a távol-keleti mammutvállalat sem kerülhette el, hiszen elég arra gondolnunk, hogy a BD-P1000-et "már"  150 000 forintért a magunkénak tudhatjuk (hivatalos kezdő ára eleinte kb. a duplája volt).

A Samsung új HD-lejátszói

Samsung BD-P1000

Kezdjük a talán legérdekesebb lejátszóval, a BD-UP5000-essel. A játékos kuriózuma az "U" betű, mely jelen esetben univerzálisat jelent, vagyis képes megbirkózni a rivális HD DVD formátummal is. Ez önmagában igen kecsegtetően hangzik, hiszen nem kéne két eszközt tartanunk HD-filmjeinknek, illetve a költséghatékonyság is eszünkbe juthat. De csak addig a pillanatig, míg nem pillantunk a várható árra, mely 1049 USD (kb. 189 000 Ft).

A Samsung új HD-lejátszói
Samsung BD-UP5000

A másik két jövevény a Blu-ray mellett csak a CD-ket és DVD-ket fogja támogatni. A BD-P2400 tartalmazni fogja a HQV elismerten jó minőségű videoáramköreit is — mint ahogy a BD-UP5000 is –, míg a BD-P1400-as nem, és ez utóbbi mindössze csak 5.1-es analóg hangkimenettel rendelkezik majd.

A Samsung új HD-lejátszói

Az LG kombója

Ami mindhárom kütyüben közös, az a BR-lemezek 24p és 60p (európai verzió: 50p) módban való lejátszása HDMI-n (v1.3a) keresztül, az újgenerációs audioformátumok támogatása (Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD és DTS-HD), illetve a most bejelentettek mindegyike el lesz látva LAN-porttal is.

A BD-P1400 várható ára 549 USD (kb. 99 000 Ft), míg a BD-P2400-é 649 USD (kb. 117 000 Ft), és nagy valószínűség szerint mindhárom újdonság ősztől már Európában is elérhető lesz.

A szerzőről