Válassza az Oldal lehetőséget

Panasonic DMP-BD10

A Panasonic szórakoztató elektronikai részlege fontos hírrel szolgált: szeptemberben már kapható lesz a gyártó első asztali BD-lejátszója

 

"A DMP-BD10-essel a Panasonic a legtökéletesebb nagyfelbontású élményt viszi a háztartásokba" – nyilatkozta Reid Sullivan, a gyártó szórakoztató elektronikai részlegének kereskedelmi alelnöke. "Célunk, hogy a következő generációs otthoni nagyfelbontású szórakoztatásban egy komplett megoldást nyújtsunk vevőinknek" — minthogy a cégóriás még több, a Blu-ray formátumhoz kötődő készüléket kíván bemutatni az év utolsó felében. "Hogy megkönnyítsük termékeink kezelését, egy új funkcióval szállítjuk majd ezeket: EZ-Sync, melynek feladata a Panasonic különböző készülékeinek öszehangolása."

Panasonic DMP-BD10

A DMP-BD10 elsődleges feladata a nagyfelbontású videók lejátszása BD-ROM korongokról (beleértve a HD MPEG-4 AVI-kat is!), és most már természetesnek vehetjük a CD- és DVD-támogatást is (ugye ehhez külön lézerfejre van szükség).

"Nagy keresletre számítunk világszerte, ennek megfelelően az első évben mintegy 4-5 millió készülék értékesítését reméljük" – tette hozzá Reid Sullivan. Azt is megtudhattuk még: a Panasonic egyelőre nem tartja szükségesnek hibrid meghajtó piacra dobását (szemben az LG-vel).

A DMP-BD10 árát pontosan nem ismerjük, de azt nagy valószínűséggel kijelenthetjük: az Egyesült Államokban maximum 1500 dollárt kell majd leszurkolnunk érte. A Panasonic termékének a következő gyártók készülékeivel szemben kell ringbe szállnia: LG, Sony, Pionner, illetve Toshiba, amely az ellentábort (HD-DVD) erősíti.

 

A szerzőről