Válassza az Oldal lehetőséget

Két tuningolt 6950-es Radeon bukkant fel

Az új kártyák a Gigabyte és a PowerColor műhelyéből érkeztek.

Miután a Gigabyte a GeForce GTX 570-es videokártyán alkalmazta a legújabb, WindForce 3x névre elkeresztelt hűtési megoldását, idejét látták annak, hogy a Radeon 6950-es is megkapja a hatalmas méretekkel megáldott fejlesztést. A kártya egy OC kiadás, azaz gyárilag megemelt órajelekkel érkezik. Ez konkrét esetben azt jelenti, hogy a Cayman Pro grafikus processzor órajelét 800 MHz-ről 870 MHz-re emelték, viszont az 1 GB GDDR5 memória frekvenciájához nem nyúltak hozzá, így az továbbra is 5 GHz-en ketyeg. A termék a cég Ultra Durable technológiájának felhasználásával készül. A hátlapon a csatlakozók szerepét két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort tölti be.

Két tuningolt 6950-es Radeon bukkant fel

A Gigabyte új és hatalmas Radeon 6950-es kártyája a jelenlegi információk szerint valószínűleg a GeForce GTX 560 Ti-al egy időben fog debütálni, vagyis január 25-én, az árcédula 300 dollár környékére várható.

A PowerColor is bemutatott egy gyárilag túlhajtott kiadást a Radeon 6950-esből PCS + + HD6950 néven, amely két BIOS-al van ellátva. Az egyik a referencia órajeleket tartalmazza, míg a másik a GPU órajelét emeli meg 800 MHz-ről 880 MHz-re, a 2 GB GDDR5 memória frekvenciája viszont mindkét esetben változatlanul 5 GHz. A keletkezett hő karbantartásáért alumíniumbordázat, három darab réz hőcső, valamint két darab 9,2 cm-es ventilátor felel. A videokimenetek körét két darab DVI, egy HDMI és két Mini-DisplayPort alkotja, így egyszerre akár négy monitoron is meg lehet jeleníteni a képet.

Két tuningolt 6950-es Radeon bukkant fel

A PowerColor PCS++ HD6950 megjelenésének időpontjáról, valamint a várható áráról sajnos még nem érkeztek információk.

A szerzőről