Válassza az Oldal lehetőséget

A DJI-nál is lopnak, korrupciós botrány pattant ki

A DJI-nál is lopnak, korrupciós botrány pattant ki

Súlyos visszaélésekre derült fény a cégen belül, a veszteség elérheti a 150 millió dollárt.

dji mavic 2 zoom drone

A DJI egy belső rutinvizsgálaton bukkant visszaélésekre. A közlemények szerint a dologzóik egy csoportja mesterségesen magasan tartott áron szerezte be a gyártáshoz szükséges alkatrészeket, a magasabb és az eredeti ár különbözetét pedig zsebre tették. Az ügyben legalább 40 embert vizsgálnak, több alkalmazottnál már bizonyított a lopás. A DJI szóvivője közölte, hogy a továbbiakban is mindent megtesznek a cégen belüli bűncselekmények felszámolásáért, és létrehoznak egy anoním csatornát, amin keresztül névtelenül is jelenthetők lesznek a hasonló esetek.

 

A DJI-t, vagyis kevésbé ismert nevén a  Dà-Jiāng Innovations-t 2006-ban Frank Wang alapította. Wang egyetemi ösztöndíjat kapott a drónok kutatására és fejlesztésére, és kollégiumi szobájában kezdett a munkának. Napjainkban a DJI a fogyasztói drone piac több mint 70% -át teszi ki, és segíti az olyan területeket, mint a mezőgazdaság és a földmérés. A drónjaik hamarosan az American Airlines repülőgépeinek ellenőrzését is segíteni fogják. A társaság bevételei 2017-ben 2,83 milliárd dollárt tettek ki.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.