Válassza az Oldal lehetőséget

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék?

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék?

A Blitzwolf BW-GC4 az egyik legolcsóbb a gyártó gamerszék sorozatából, lecsaptam rá!

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék?


Nézd meg a videós bemutatót is!


 

Blitzwolf BW-GC4 – Bevezető

A Blitzwolf tavaly nyáron kezdett el székeket, egészen pontosan gamer székeket forgalmazni. Bejött a dolog, mert az olcsó, de mutatós széket szétkapkodták, nem győzött belőle a kereskedő újabb és újabb konténerekkel hozni az európai raktárába.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 1

A Blitzwolf meglovagolta a népszerűségi hullámot, és sorban érkeztek az újabbnál újabb székek. Jött a BW-GC2 és GC6, amiket magam is használok, majd érkeztek az olcsóbb darabok is, a BW3 és a BW4.

Utóbbi két szék közös tulajdonsága, hogy bár menőn néznek ki, már a képek alapján sem sok közük van a vérbeli gémerséghez. Ennek ellenére úgy gondoltam, hogy a két olcsó székből a drágábbikat, a GC4-et kipróbálom.


 

Csomagolás és összeszerelés

Már a doboz méretén és tömegén is érezhető volt, hogy egy az eddigieknél kisebb portéka lapul benne, így is lett.

Persze a részegységek száma így sem csökkent számottevően, mert a dobozban megtaláljuk a csillagot, amin a szerkezet állni fog, van öt darab görgőnk, egy teleszkópunk és annak borítása, két karfa, egy ülőlap és egy háttámla.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 2

Szóval a fontos dolgokat megtaláljuk, de a drágább székekhez képest itt hiányzik a derék és a nyakpárna, valamint az oldalsó vasalatok is.

A Blitzwolf BW-GC2 esetén még panaszkodhattam az összeszerelési útmutatóra, ám a GC6-nál már kijavították a hibát. A GC2-höz is egy nagyon jó leírást kapunk, igaz, tök feleslegesen, mert aki ezt a széket a rajzok nélkül nem tudja összerakni, az inkább ne is fogjon bele, kérjen legalább telefonos segítséget.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 3

Az összeszerelés menete a következő:

  1. A csillagba pattintsuk be a görgőket, aztán tegyük bele a teleszkópot és arra a műanyag borítást.
  2. Tegyük félre az alsó részt, és csavarozzuk fel az ülőlap aljára a vasalatot négy darab csavarral.
  3. Az ülőlapot a vasalattal tegyük rá a teleszkópra.
  4. Lazán csavarozzuk fel a két kartámaszt, ehhez 2-2 csavarra lesz szükség.
  5. A kartámaszok közé csavarozzuk be a háttámlát, újabb 2-2 csavarral.
  6. Húzzuk meg az összes csavart, pattintsuk be a csavarok takarokupakjait.
  7. Kész vagyunk, élvezzük a székünket!

Ugye nem volt bonyolult?

Az összeszereléshez csak néhány tanácsot tudok adni, a következőket:

Az ülőlap és a háttámla oldalában lévő menetekbe tekerjük bele a csavart, járassuk meg, mielőtt az összeszerelésbe belefogunk. A karfa ülőlapra történő felcsavarozásakor még ne húzzuk meg a csavarokat, előbb csavarozzuk be a háttámlát is, és a végén húzzunk meg minden csavart.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 4

Nem teljesen ide tartozik, de azért leírom. Sokan panaszkodnak, hogy a Blitzwolf székek csavarjai állandóan kilazulnak. Nos, szögezzük le, ez nem normális dolog, igaz csak találgatni tudok miért, mert nálam ilyen probléma nincs.

Pontosabban van, de ez minden eddigi bútoromra igaz volt, vagyis az, hogy az összeszerelés után 1-2-3 héttel érdemes még egyszer, jó erősen meghúzni a csavarokat. Nálam, az eddigi két szék esetén az utólagos meghúzást követően nem kellett többet a csavarokhoz nyúlnom.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 5


 

Tudás és külső

Kezdjük a külsővel! A képeken látható, hogy a Blitzwolf BW-GC4 kimondottan jól néz ki. Sportosra hangolták a dizájnt, de ettől ez még nem lesz egy vérbeli gamerszék.

Az ülőlapnak nincs combtámasza, a hátlap sem úgy néz ki, mintha egy versenyautóból lopták volna a dizájnt. Egyszerűen csak sportos. A felhasznált anyagok véleményem szerint jók, bár kaptam kritikát a GC6 esetén, hogy büdös műbőr az egész.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 6

Adom a dolgot, egyrészről valóban műbőr, de az elmúlt hónapok alatt nekem úgy tűnik, hogy a strapaállóságra nincs panasz. És igen, a műbőr széket kicsomagoljuk, annak van egy egyedi szaga, ami nem egy rózsaillat, de azért nem is büdös.

A GC4 is a GC6-hoz hasonló a kárpit tekintetében, legalábbis a műbőrös részeknél. Azonban itt a GC6 nagy hálós háttámlája helyett egy hálós szövet borítást kapunk, ami gyaníthatóan jó lesz majd nyáron, mert nem tapadunk bele, szellőzik kicsit a karunk, hátunk, ahol ezzel érintkezünk.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 7

Itt fontos megjegyezni, hogy a székből két féle létezik. Az egyik az általam is kipróbált szövetbetétes, amiből van UV zöld (vagy sárga?), kék, szürke, fekete. A mintás és a piros betétes széknél a szövet helyett műbőrt találunk.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 8

Bár a háttámla nem versenyautós, azért egy szolid oldalsó támasztást kapunk derékrészen.

A képességek, vagy mondjuk úgy az extrák listája sem lesz hosszú.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 9

A hátlap az ülőfelülettel együtt dönthető hátra, ami nem rossz, de nem is olyan, mint a Blitzwolf BW-GC2, ahol az ülőlap fix, a háttámla meg 180 fokig, vagyis egészen vízszintes állásig dönthető.

A másik, mondjuk úgy extra, hogy a kartámasz felhajtható. A magasságát nem tudjuk állítani, de ha útban van, akkor legalább felhajthatjuk.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 10


 

Vélemény és konklúzió

Kezdjük is a legfontosabbal, kényelmes. Végül is egy szék esetén ez a legfontosabb. A kartámasz magassága számomra pont ideális (184 centi vagyok), valószínűleg, ha állítani lehetne, akkor is oda állítanám, ahol gyárilag van.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 11

Kőpadlón a görgők kicsit kemények, nekem jobban bejön a GC6 és a GC2 kicsit puhább műanyagja, persze lehet, hogy azok rövidebb ideig fogják bírni. Mondjuk görgőt lehet venni rengeteg félét, ha eltörne, szóval, ez nem gond.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 12

A szék magassága természetesen állítható, ezért van benne a teleszkóp, meg persze azért, hogy amikor leülünk legyen egy kis rugózás. Szóval a magasságot 42 és 52 centi között állíthatjuk, nekem, a már említett 184 centimmel a középállás lett kényelmes, így a karfa is becsúszik az asztallap alá.

A háttámlát lehet rögzíteni is, bár én nem szoktam, mert gépelésnél kicsit előre dőlve, egyenes háttal ülök, ha pedig hatra dőlök, akkor szeretem, ha a háttámla is dől velem.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 13

Az elmúlt néhány napot a székben töltöttem, értsétek úgy, hogy napi 10 órát dolgoztam, gépeltem, képet szerkesztettem stb. stb. stb. Szóval „kőkemény” ülőmunkát végeztem. Ez az idő egy dologra mindenképpen elég volt, arra, hogy biztosan tudjam mondani, a GC4-ben ez anélkül kivitelezhető, hogy megfájdulna a derekam, a nyakam vagy bármi más. Ez nagy szó, mert amúgy derékfájós vagyok.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 14

Mit mondhatnék akkor konklúzió gyanánt?

Azt, hogy bár a Blitzwolf BW-GC4-et gamer széknek árulják, nem az, legalábbis a szó szoros értelmébe nem az. Kényelmes, jól néz ki, a stílus sportos, de ettől ez még nem más, mint egy nagyon kényelmes, és nem mellesleg nagyon olcsó ülőmunkához (vagy akár játékhoz- tervezett ülőalkalmatosság.

Irodába a visszafogottabb színek abszolút jók, otthonra pedig jöhetnek a mintásak, esetleg az UV színű, ami nálam is van.

Kipróbáltuk – Blitzwolf BW-GC4 gamerszék vagy nem gamerszék? 15

A végére a szokásos kérdés az ár és az elérhetőség.

Cseh raktárból jelenleg három szín tehető kosárba, két mintás és a piros. Ezek várhatóan január 30 előtt szállításra kerülnek. A többi szék beérkezéséről lehet értesítést kérni, ezek jelenleg nem elérhetőek.

Maradt még az ár. Szerencsére ez tényleg nem magas, és a szállítás is ingyenes. Az F37789F kuponkóddal most 25 600 forint kell érte fizetnünk, szóval az ára jó, és gyorsan meg is érkezik, lévén nem Kínából szállítják.

Ha megtetszett, akkor itt megtalálod:

Blitzwolf BW-GC4 gamerszék – kuponkód: F37789F

Hasonló tartalmak oldalunkon

 

Olvasd el ezt is: Blitzwolf BW-VP9 projektor teszt – vigyél haza egy mozit!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.