Válassza az Oldal lehetőséget

Cubot Note 20 bemutató – a költséghatékony telefon

Cubot Note 20 bemutató – a költséghatékony telefon

Erős lapkakészlet, nagy kijelző és mutatós külső 35 ezer forint alatt. Kevés jobb ajánlatot találunk mostanában.

Cubot Note 20 bemutató – a költséghatékony telefon

Időről-időre jelennek meg olyan telefonok, amiket a best buy kategóriába sorolunk. Ezek azok a készülékek, amik alacsony ár mellett adnak kitűnő felhasználói élményt. Persze a szűk költségvetésbe nem szokott minden hardverből a legújabb beleférni, így a gyártók kénytelenek engedményeket tenni.

A Cubot Note 20 esetén a lapkakészlet a modern és friss Helio A20 lett, amit a gyártó kimondottan a modern, belépő szintű telefonokhoz fejlesztett ki.

CUBOT NOTE 20 4G Smartphone - Black

A MediaTek Helio A20 teljesítménye 27% -kal nőtt a CPU-igényes feladatokban és 123% -al a játékokban az előző generációhoz képest. Ezt egy 1,8 GHz-ig működő gyors négymagos ARM Cortex-A53 CPU párosítása az IMG PowerVR GE osztályú GPU-val, valamint a nagysebességű LPDDR4 memóriával teszi lehetővé. A rendkívül hatékony 12 nm-es gyártási folyamat használata – az előző generációhoz képest jelentős frissítés – az A20 okostelefon-felhasználók számára nagyobb teljesítményt és akkumulátor-élettartamot eredményez.

Az A20 lehetővé teszi a gyártók számára, hogy nagykijelzős, akár HD + (1600 x 720) felbontású kijelzőkkel és 20: 9 oldalarányú kijelzővel épített mobilokat mutathassanak be.

A MediaTek CorePilot technológia energiatudatos ütemezést, hőkezelést és UX figyelést biztosít; a megfelelő munkaterhelés hozzárendelése a CPU-magokhoz egy adott frekvencián és feszültségnél, és a kívánt teljesítmény tökéletes összehangolása a legjobb energiahatékonysággal. Ez tartós, nagy teljesítményű és állandóan megbízható felhasználói élményt nyújt.

CUBOT NOTE 20 4G Smartphone - Black

Az ultra alacsony fogyasztású érzékelő hub jelentős energiamegtakarítást eredményez, és ideális azokhoz az alkalmazásokhoz, amelyek folyamatosan bekapcsolt érzékelőket igényelnek, például fitnesz lépésszámlálókat vagy hangsegédeket.

Az A20 AI képességeket is kínál olyan alapvető funkciókkal, mint például a Face ID (Face Unlock), a Smart Photo Album és az egykamerás fejlett mélységélesség-effektusok, amelyek korábban hiányoztak a belépő okostelefonoktól.

A MediaTek NeuroPilot a fejlesztőknek és az eszközgyártóknak teljes mértékben megfelel az Android Neural Networks API-nak (Android NNAPI), és számos közös AI-keretrendszerbe bekapcsolhat alkalmazásokat és OS-fejlesztéseket.

A MediaTek Helio A20 most már lehetővé teszi egy nagyobb 16MP-es kamera vagy 13 + 5MP-es kettős kamerarendszer belépítését az okostelefonokba, és mélységélesség (Bokeh) effektusokkal növeli a felhasználói élményt a portrémód esetén.

CUBOT NOTE 20 4G Smartphone - Black

A MediaTek Helio A20 javítja a gyenge fényviszonyok közötti teljesítményt az előző generációhoz képest, többrétegű zajcsökkentést és tiszta kép-zoom technológiát biztosítva. Ezenkívül az automatikus képjavítás minimalizálja a szemcsézettséget, és automatikusan korrigálja a hibákat, torzításokat, amiket a lencserendszer okoz.

A MediaTek 4G LTE Cat-6 modeme világszerte támogatja a szolgáltatókat, és a kettős 4G SIM kapacitást ad a VoLTE / ViLTE segítségével. A MediaTek TAS 2.0 intelligens antennatechnológiája a legjobb antennakombinációt használja az optimális jelminőség biztosításához a legalacsonyabb energiafelhasználás mellett.

A helymeghatározó szolgáltatások az előző generációhoz képest továbbfejlesztve tartalmazzák a multi-GNSS lehetőségeket, amelyek 57% -kal javítják a Hot TTFF-t, 10% -kal javítják a teljesítményt és akár 24% -kal kevesebb energiát használnak.

CUBOT NOTE 20 4G Smartphone - Black

Ahogy látható a lapkakészlet, bár nem a legerősebb, a belépő szintet ki tudja szolgálni, hsizen a képességei erre bőven elegendőek.

Lássuk most, hogy hol kellett meghúzni a gatyaszíjat ahhoz, hogy ennyire olcsó mobilunk lehessen!

Elsőként a kijelzőt említhetjük, ami bár hatalmas, 6,5 colos képátlóval bír, a felbontása “csak” HD+. Nyilván lesz, aki fanyalogni fog emiatt, de lássuk be, azért az 1600 x 720 pixeles felbontás sem rossz, főleg, hogy manapság már tényleg kikopott a kínálatból a gyatra LCD, és az olcsóbb kategóriában is alap az IPS kijelző, ami megfelelő minőségű kontrasztot, széles betekintési szögeket, és remek színeket ad.

CUBOT NOTE 20 4G Smartphone - Black

A spórolás tetten érhető a kameráknál is. Bár a hátlapon négy egységet látunk, jó tudni, hogy ezek közül több segédkameraként funkciónál, vagyis, hogy érthetően fogalmazzunk, szerepük mindössze annyi, hogy az elkészülő fotókhoz további, a kép javítására használható információkat adjon a szoftvernek. Segítségükkel dinamikusabb képek születhetnek jobb háttérelmosással.

A főkamera ebben az esetben egy 12 megapixeles Sony IMX486-os szenzorral dolgozik. Bár a mai hatalmas felbontású szenzorok mellett a 12 megapixel kicsinek tűnhet, igazából nem az. Ha jó a szenzor, akkor remek képeket készíthetünk így is. A Cubot Note 20-mál jól választottak, az olcsóbb szenzorok polcáról leemelt Sony IMX486 megfelel a célnak.

Őszintén szólva, a többi kamera szerpe nem teljesen világos számomra. A mélységszenzor még rendben van, ezt tudjuk mire szolgál. Érdekesség, hogy ennek fizikai felbontása a főkameránál is magasabb, a 20 megapixeles Sony IMX350 lapka dolgozik a lencsék mögött. Van ugyanakkor egy 0,3 megás VGA kameánk és egy 2 megapixeles egység, amire azt írják, photo-sensitive. Ezt a kamerát a webáruház specifikációs leírásában nem is említik, pedig láthatóan ott van a hátlapon.

CUBOT NOTE 20 4G Smartphone - Black

A szelfikamera sem túl acélos a maga 8 megapixeles felbontásával, és itt azt sem tudjuk, hogy a szenzor kitől érkezik. Mondjuk majdnem mindegy is.

Ennyit a spórolásról, mert minden más tekintetben tetszik amit kapunk!

A külső csodaszép. A telefon fekete, kék és zöld színekben kapható. A hátlap érdekessége, hogy nem a megszokott fényes ujjlenyomatmágnes, hanem egy finoman gumírozott felület, ami kényelmes, csúszásmentes használatot biztosít. Elől a kijelző szinte a teljes előlapot elfoglalja, egészen pontosan az előlap 85,3 százalékát teszi ki, vagyis elég vékony kávákat kapunk.

Ujjlenyomatolvasó nincs, helyette kapunk arc alpú feloldást, erre ugye, ahogy a központi egységnél olvashattátok, lehetőséget ad a Helio A20 lapkakészlet, ami mesterséges intelligenciát is bevet ezen a területen.

CUBOT NOTE 20 4G Smartphone - Black

A telefonban az eddieken kívül találunk még egy méretes, 4200 mAh kapacitású akkumulátort, 3 GB memóriát és 64 GB kapacitású beépített tárat. Érdekesség, hogy a belépő szint ellenére a mobil NFC támogatást s nyújt, ami sok esetben, a nagyobb márkáknál csak a jóval drágább telefonok sajátja.

Mit mondhatunk összefoglalóként?

A Cubot Note 20 egy igazi költséghatékony készülék. Modern lapkakészlettel, még használható hátlapi kamerával, nagy akkumulátorral, elegendő memóriával és háttértárral, valamint NFC funkcióval.

Ha nem szeretnél sokat költeni, akkor a jelenlegi 33 877 forintos ár mellett érdemes elgondolkozni a vásárláson. A vámmentes Priority Line szállítás díja mindössze 684 forint.

Vásárlás itt:

Cubot Note 20, 3/64 GB

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.