Válassza az Oldal lehetőséget

Itt a Xiaomi Fimi X8 SE drón 2020-as verziója, jó az ára, és EU raktárból jön!

Itt a Xiaomi Fimi X8 SE drón 2020-as verziója, jó az ára, és EU raktárból jön!

Egyelőre úgy tűnik, hogy új drónt nem kapunk, de cserébe a tavalyi FIMI-n faragtak rendesen.

Itt a Xiaomi Fimi X8 SE drón 2020-as verziója, jó az ára, és EU raktárból jön! 1

A tavalyi év egyik legkedveltebb madara volt a Xiaomi Fimi X8 SE, ami a képességeit és az árát ismerve nem is meglepő. A Fiminél úgy döntöttek, hogy felesleges erre az évre egy újabb gépet gyártani, mert a tavalyin is van még mit optimalizálni.

Itt a Xiaomi Fimi X8 SE drón 2020-as verziója, jó az ára, és EU raktárból jön! 2

Az optimalizálást rögtön azzal kezdték, hogy a tömeget csökkentették, így pedig rögtön kaptunk plusz két perc repülési időt, 33 helyett 35 percet. Nőtt a gép hatótávja is. A rádión nem módosítottak, továbbra is az 5,725-5,850-es sávban működik, de az antenna erősebb lett. Ennek köszönhetően a hatótáv 5-ről 8 kilométerre nőtt. A gép külső megjelenése viszont semmit nem változott, így ha csak amiatt vennél új Fimit, mert a régi nem tetszett, ne tedd!

FIMI X8 SE 5KM FPV With 3-axis Gimbal 4K Camera GPS 33mins Flight Time RC Drone Quadcopter RTF - White

Változott a kamera is. Az új CMOS mérete 1/2,2″ lett, szemben a tavalyi 1/2,3 helyett. Maradt a 4K a legnagyobb felbontás, de a 2K helyett immár 2,7K-ban rögzíthetünk. Lényeges, hogy a 4K felvételhez kapunk HDR-t is, ez mindenképpen jó hír. Érdekes, hogy míg a tavalyi modellben volt egy 720p/200 képkocka per másodperc üzemmód, addig az új verzió már csak 100 képkockát tud. Persze az is igaz, hogy ez a képesség csak a fun faktort erősítette, mert gyanús, hogy nem használták túl sokan ezt az alacsony felbontást és a lassított felvételt.

FIMI X8 SE 5KM FPV With 3-axis Gimbal 4K Camera GPS 33mins Flight Time RC Drone Quadcopter RTF - White

Pozitívum viszont, hogy kaptunk egy éjszakai üzemmódot, valamint, hogy a h.264 helyett már H.265 kódolást használ a szoftver, így kevesebb helyet foglalnaka a felvételeink. Rendelkezésre áll egy panoráma mód is, amiben automatikusan készül vagy egy 3×3-as képrácsból álló hatalmas fénykép, vagy készülhet akár teljes gömbpanoráma is.

FIMI X8 SE 5KM FPV With 3-axis Gimbal 4K Camera GPS 33mins Flight Time RC Drone Quadcopter RTF - White

A kamrával kapcsolatban van még egy jó hír, ez pedig az, hogy az optikát a gép már szenzorként is használja, javítva a vízszintes stabilitást akkor is, ha a drón GPS-e nem működik (zárt térben).

FIMI X8 SE 5KM FPV With 3-axis Gimbal 4K Camera GPS 33mins Flight Time RC Drone Quadcopter RTF - White

Végül pedig az ár. A Xiaomi Fimi új modellje most elővételben vásárolható meg. A szállítás a spanyol raktárból történik majd, jelen állás szerint május 15-től kezdődően. Tudom, ez még arrébb van, de ha egyszer elindul, akkor 3-5 napon belül a kezedben lesz. Ami viszont kicsit feledteti a májusi szállítás miatt rossz érzést, hogy a Fimi X8 2020 ára elég frankó lett. A BGFIMIX8SE20 kuponkóddal, most mindössze 349,99 dollárt kell érte fizetnünk.

FIMI X8 SE 5KM FPV With 3-axis Gimbal 4K Camera GPS 33mins Flight Time RC Drone Quadcopter RTF - White

Aki szeretné a gépét biztonságba tudni, az már biztosítással is megvásárolhatja. Ez nem a szokásos szállítási biztosítás. A DJI-nál is létezik ilyen, most már a Fiminél is, ami jó. A biztosítás a pilótahiba, ütközés, elvesztés és egyéb balesetek ellen nyújt védelmet.

Vásárlás itt:

Xiaomi Fimi X8 SE 2020

 

Ha nem szeretnél lemaradni friss híreinkről, akkor csatlakozz Facebook oldalunkhoz itt:

HOC.hu Facebook oldal

További Xiaomi hírek oldalunkon

 

A Xiaomi FIMI X8 SE drón a következő funkciókkal rendelkezik:

 • Headless mód: Ez az üzemmód lehetővé teszi, hogy repülés közben ne kelljen figyelnünk arra, hogy a drón velünk szemben vagy háttal van, a jobb irány mindig jobb, a bal mindig bal lesz. Kezdőknek nagy segítség ez! 
 • Visszatérés kiindulópontra: Amikor aktiváljuk ezt a módot, a drón visszatér a kiindulási helyre.  
 • Take Off / Land: Automatikus felszállás és leszállás. 
 • Vészvisszatérés: Ha az akkumulátor töltöttsége a küszöbértéke alá esik, vagy a gép 3 másodpercnél hosszabb ideig elveszíti a jelet, automatikusan bekapcsolja a hazatérést. 
 • Útvonalrepülés : Ezzel a funkcióval beállíthatja az eszköz útvonalát, az pedig automatikusan repüli végig a kijelölt utat.
 • Orbit mód: Ennek a funkciónak köszönhetően tökéletes kör repülések állíthatók be a sugár és a sebességtartomány beállításával. 
 • Rocket, Spiral, Dronie: Ezzel a 3 funkcióval lenyűgöző rövid videókat készíthetünk
 • Panoráma: Panorámaképek automatikusan készítése, 3 választható panoráma funkció.
 • HyperLaps: Dinamikus Time-Laps felvételek készítése.
 • FPV: valós időben láthatjuk, a drón kamerája lát.
 • PPS: 3 integrált érzékelővel (felső, alsó és elülső) GPS nélkül is garantálja a stabilitást.
 • Precíziós leszállás: A drón felismeri a leszállópadot és pontosan a kívánt helyre ereszkedik le.
 • Geo-Fence: Ezzel a funkcióval beállíthatunk egy virtuális ketrecet, teret a légtérben, amelyből a dróne nem tud kirepülni.
 • Okos követőmódok: A telefon kijelzőjén beállított célpontot követi, három különböző követőmód választható
 • Hosszú repülési idő: Egy töltéssel 35 perces repülési idő

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.