Válassza az Oldal lehetőséget

Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig

Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig

Igyekeztünk a cikkbe sok és jó minőségű képet becsempészni, hogy Ti  is láthassátok milyen jóképű táblákat gyárt az Archos. Ráadásul ezek a képek nem estek át Photoshop kezelésen, valóban ilyenek az életben is.

{japopup type=”image” content=”images/stories/cikkek/s3nki/archos/70_1.jpg” width=”500″ title=”Archos 70 Internet Tablet” }Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig 1{/japopup}

Mit mondhatunk összegzésképpen a Archos termékeiről? Azt sajnos nem, hogy hibátlanok, mert például a kép forgatásának nehézsége elég bosszantó tud lenni. Már akkor jobban járunk, ha ezt a funkciót kikapcsoljuk.

Más tekintetben azonban örömmel használtuk a táblákat. Jöttek a kertbe és az ágyba is, mindig ott volt velünk a net és aktuális olvasnivalónk is. Amikor pedig úgy tartotta kedvünk, játszottunk rajtuk. Az Android előnyeit nem kell bemutatni. Napjaink fejlett rendszerei között a legjobban személyre szabható. Ez az operációs rendszer köti meg alaphelyzetben legkevésbé a kezünket. Igaz, egy iOS is megbütykölhető, de sokan vannak, akik nem szeretik a szoftvereket foltozgatni, hogy használhatóvá váljanak. Szóval az Android nagy előny, főleg, ha hordozható gépről, PDA-ról vagy táblagépről van szó.

Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig 2

Sajnos az Archos esetén az Android Market használata alaphelyzetben nem elérhető. Igaz, van megoldás a problémára, de ez nem nevezhető hivatalosnak. Ugyan akkor fontos megemlíteni, hogy létezik egy saját Market is AppsLib néven, amiben nagyon sok programot, általában az Android Market kedveltebb szoftvereit megtaláljuk.

Magunk részéről hiányoltuk a beépített GPS-t is. Igaz, a szoftver fel van készítve arra, hogy külső GPS-t csatlakoztassunk, de a tökéletes mégis egy integrált megoldás lenne, ami egyben azt is jelentené, hogy kész navigációs rendszerünk is lehet.

Ahogy írtuk, a készülékek összeszerelésével, a burkolatok minőségével tökéletesen meg voltunk elégedve. Nagyon nagy piros pontot érdemel az is, hogy mind a három táblának van hátsó kitámasztója, amivel az asztalra állíthatjuk őket. így aztán tényleg tökéletesek a filmnézésre, illetve, ha be tudjuk úgy állítani, akkor a video telefonálásra is.

{japopup type=”image” content=”images/stories/cikkek/s3nki/archos/43_1.jpg” width=”500″ title=”Archos 43 Internet Tablet” }Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig 3{/japopup}

Ha már a video telefonálásnál tartunk, akkor fontos megemlíteni, hogy ez a képesség csak a 7- és 10 colos modellekre igaz, mert a 4 colosnál a kamera a hátlapon van. Ez a hátrány azzal az előnnyel jár, hogy míg az előlapi kamerák felbontása nem nevezhető combosnak, addig a hátlapival képesek vagyunk 720p-s videókat készíteni.

{japopup type=”image” content=”images/stories/cikkek/s3nki/archos/43_4.jpg” width=”500″ title=”Archos 43 Internet Tablet” }Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig 4{/japopup}Összességében azt mondhatjuk, hogy az Archos gépei nem kifogástalanok, de azért a pénzért, amibe kerülnek mi nem tudunk jobbat. Csak az összehasonlítás kedvéért egy iPad2 áráért két és fél 10 colos Archost vehetünk, ez az árkülönbség pedig jelentős, olyannyira, hogy ezért képesek vagyunk elnézni az apró hibákat is. Főleg akkor igaz ez, ha egész egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy majd 150-200 ezret kiadjunk egy táblagépért.

Ha az Archos termékek kiskereskedelmi árait böngésszük, akkor két dolgot fontos észrevenni. Az egyik, hogy bár számunkra a 7 colos méret volt a leginkább tetsző, az egyel nagyobb 10 colos darab nem egészen 10 ezer forinttal drágább csak. A másik figyelmet érdemlő tény, hogy létezik egy belépő szintű Archos modell is, ami 10 colos, nem kapott multitouch kijelzőt és gyengébb a processzora is, ugyan akkor viszont mindössze 47 690 forint a bruttó kiskereskedelmi ára. Ez már valóban a hihetetlenül olcsó szintet súrolja.

A végső kérdés, hogy érdemes-e nehezen megkeresett forintjainkat Archos táblára költeni! A válasz az, hogy ha szükségünk van egy ilyen gépre, és ebben a 40-70 ezer forintos kategóriában vagyunk érdekeltek, akkor mindenképpen. A tabletnek csúfolt vacakokra azt szokták írni, hogy a tablettel való ismerkedéshez megfelelő. Az Archos gépeiről ilyet véletlenül sem írnánk le, hiszen ezek teljes értékű, kiválóan használható szerkezetek. Persze tökéletesek az ismerkedéshez, de azok számára sem lesz csalódás, akik nem ma kezdtek Androidos rendszert használni. Csak ajánlani tudjuk őket!

Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig 5
Archos 70 Internet Tablet

Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig 6
Archos tabletek

Az Archos Internet Tabletek a Bluechiptől érkeztek a tesztre, köszönet érte! A friss árakat a következő hivatkozáson találjátok: Bluechip, Archos tabletek

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.