Válassza az Oldal lehetőséget

Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig

Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig

A cikk nagyobb részében a három táblát együtt tárgyaljuk, hiszen ha nem így tennénk, sosem érnétek az írás végére, ráadásul felesleges is lenne másképp csinálni, mivel rengeteg a közös a három termékben. Ilyen például a csomagolás és a tartozékok köre. Ami persze a legnagyobb különbség lesz, az a méretből adódik, hiszen a legkisebb 4-, a középső 7-, míg a legnagyobb 10 colos képátlóval bír.

{japopup type=”image” content=”images/stories/cikkek/s3nki/archos/101_13.jpg” width=”500″ title=”Archos 101 Internet Tablet” }Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig 1{/japopup}

A csomagolás igazodik napjaink trendjeihez, már ha a mobil eszközöket vesszük figyelembe. A mutatós dobozok mérete híven követi a benne rejtező hardver méretét, a tartozékok és leírások minden esetben a felső polcon elhelyezkedő tablet alatt kaptak helyet.

A tartozékokat nem vitték túlzásba, csak a legfontosabbak kaptak helyet a dobozban. Kapunk egy USB kábelt, egy közepes minőségű fülhallgatót, valamint egy hálózati töltőt. Bocsánat, ez utóbbit a 43 Internet Tablet mellé nem is kapjuk meg, a gyártó szerint elegendő, ha az USB kábelen keresztül tölthetjük az eszközt.

{japopup type=”image” content=”images/stories/cikkek/s3nki/archos/101_10.jpg” width=”500″ title=”Archos 101 Internet Tablet” }Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig 2{/japopup}

Érdekesség még, hogy a táblák mellé kapunk egy kupont is, amivel 10 euro vagy 10 font értékben vásárolhatunk zenéket egy internetes áruházból.

A kicsomagolás után mind a három táblagép esetén elégedetten forgathatjuk szerzeményünket. Az árhoz képest meglepően jó minőséget kapunk. Az összeszerelés lényegében hibátlan. A burkolatok megfelelően merevek, csavargatás, hajlítgatás hatására is csak minimális recsegést hallunk a műanyagok illesztései felől.

{japopup type=”image” content=”images/stories/cikkek/s3nki/archos/70_3.jpg” width=”500″ title=”Archos 70 Internet Tablet” }Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig 3{/japopup}

Nagyon tetszett, hogy mindegyik eszköznél találunk fém alkatrészeket is a burkolatban. A legkisebbnél a hátlap egésze, a nagyobbaknál a hátlap egyes részei, illetve a kijelző kerete mind a háromnál fémből van.

Újabb, mind a három készülékre jellemző megoldás, hogy a burkolatból kihajtható támasztékot találunk a hátlapon. Ez több esetben is hasznosnak bizonyult. Egyszerűbb esetben, amíg csak az asztalon álldogálnak, használhatjuk őket digitális képkeretnek. Remekül szolgál filmnézés közben is a láb, mivel nem kell kézben tartani őket, letehetjük őket az asztalra.

A külsőről tehát összességében elmondható, hogy nem találunk olyan pontot amibe bele lehetne kötni.

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.