Válassza az Oldal lehetőséget

Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig

Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig

Az Archos táblái Android hajtásúak, mindegyiken a 2.2-es verziót találjuk. Ez, meglehetősen pozitív hatással van a sebességre.

Az alap Android mellé kapunk néhány előre telepített szoftvert is. Ezek könyvolvasáshoz, filmnézéshez és hasonlókhoz, tehát a hétköznapi használat megkönnyítésére használatos megoldások.

Komoly negatívum ugyan akkor, hogy az Android Marketet nem lehet elérni. Pontosabban hivatalosan nem lehet elérni, sőt telepíteni sem, illetve ha mégis telepítjük, akkor nem tudjuk használni. Ennek oka, hogy például a Google account sem használható. Talán mondanom sem kell, hogy az emberi találékonyság határtalan mivolta most is érvényesül, így nem kell sokat keresgélni, hogy ráakadjunk a megoldásra. Mivel ez nem hivatalos megoldás nem adhatunk linket, de annyit azért elmondunk, hogy a keresőbe az Arctools szót kell beírni.

Mielőtt tovább lépnénk nézzétek meg az alábbi rövid videót, ami az Archos tábláin is megtalálható.

Ha valaki úgy dönt, hogy nem kívánja ezt a nem hivatalos megoldást használni akkor sem kell teljesen elveszettnek éreznie magát. A gyártó üzemeltet egy saját marketet is AppsLib néven, igaz, némileg kevesebb program érhető el rajta keresztül. A hírek szerint ez nagyjából 16 ezer alkalmazást jelent. örvendetes, hogy a népszerűbb programok terén igyekeznek naprakészek maradni, így például a dühös madarakkal is játszhatunk.

{japopup type=”image” content=”images/stories/cikkek/s3nki/archos/101_2.jpg” width=”500″ title=”Archos 101 Internet Tablet” }Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig 1{/japopup}

A használhatóságnak tehát szoftveres alapon nincs akadálya. Annak nem néztem utána, hogy rootolhatók-e a táblák, de csodálkoznék, ha ez nem lenne megoldva. Persze ez a kérdés a hétköznapi felhasználókat nem is igazán fogja értékelni, nekik a gyártó alkalmazás boltja épp elegendő programmal fog szolgálni. A többiek meg úgy is megoldanak mindent, aminek szükségét érzik.

Lássuk gyorsan a képességek listáját!

Archos 101 Internet Tablet: http://www.archos.com/products/ta/archos_101it/specs.html?country=hu&lang=en
Archos 70 Internet Tablet: http://www.archos.com/products/ta/archos_70it/specs.html?country=hu&lang=en
Archos 43 Internet Tablet: http://www.archos.com/products/ta/archos_43it/specs.html?country=hu&lang=en

Első sorban fontos tudni, hogy a központi egység minden táblában megegyezik. A processzor egy ARM Cortex A8 egység, aminek a maximális órajele 1 GHz. 3D gyorsítás is dukál, ez OpenGL ES 2.0 támogatást jelent. A támogatott, lejátszható fájlok között sincs különbség.  Két lényeges pont van, ahol eltérést tapasztalhatunk. A lényegesebb a kijelző, ami már adódik a tablet méretéből is, a másik pedig a háttértár mérete.

{japopup type=”image” content=”images/stories/cikkek/s3nki/archos/101_4.jpg” width=”500″ title=”Archos 101 Internet Tablet” }Kipróbáltuk: Archos tablet L-től XXL-ig 2{/japopup}

A képességek és a hardver részletes listáját az alábbi képeken láthatjátok!

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.