Válassza az Oldal lehetőséget

Mi történik, ha a Xiaomi hozzányúl a klasszikus Rubik féle bűvöskockához?

Mi történik, ha a Xiaomi hozzányúl a klasszikus Rubik féle bűvöskockához?

Mi történne, okossá teszi!

Mi történik, ha a Xiaomi hozzányúl a klasszikus Rubik féle bűvöskockához?

Hozzászokhattunk, hogy a Xiaomi mindent okossá tesz a fogkefénktől a termoszunkig, hogy a lakásunkat már ne is említsük. Teljesen természetes, hogy a Rubik kockát is továbbgondolták, és készítettek hozzá egy telefonos applikációt is.

Valószínűleg mindenki ismeri a klasszikus kockát, ezt az oldalanként kilenc mezőre osztott, forgatnató játékot. Alapesetben két dolgot lehet vele tettni, összekeverni, aztán kirakni. A Xiaomi azonban kiterjesztette a képességeket. Érzékelőket pakoltak bele, amik megmondják a telefonon futó programnak, hogy melyik kocka hol helyezkedik el, ennek segítségével pedig különböző feladatokat kapunk, például megadott időn belül különböző mintákat kell kialakítanunk, vagy megadott lépésszámból a megadott helyre forgatni valamelyik színű kockát. Természetesen a teljesen hagyományos kocka kirakás is játszik, stopperrel mérhetjük, hogy mennyi idő alatt tudjuk a színeket a helyükre forgatni.

 

Mi történik, ha a Xiaomi hozzányúl a klasszikus Rubik féle bűvöskockához? 1

A neten fellelhető videók alapján elmondható, hogy a megújult kocka nem csak az érzékelők miatt különleges, a Xiaomi a mechanikán is javított, a kocka könnyen forgatható, pontos, és akár profi versenyző kezében is jól működik.

A kocka olcsóbb, egyszerűsített, csak mágnesekkel ellátott, érzékelők és telefonos app nélküli változata nem is drága. Jelenleg csak előrendelésben kapható, de így az ára mindössze 4000 forint. Ha az első között szeretnél magadénak tudni egy Xiaomi bűvöskockát, akkor október 30-al kezdődő szállítással itt meg tudod rendelni: Xiaomi bűvöskocka

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.