Válassza az Oldal lehetőséget

Pletykák a Xiaomi Redmi csúcstelefonjáról

Pletykák a Xiaomi Redmi csúcstelefonjáról

Már nem kell sokat aludnunk amíg hivatalos adatok jönnek, de addig is nézzük át mit vehetünk már szinte biztosra.

Pletykák a Xiaomi Redmi csúcstelefonjáról

Azt, hogy a központi egység, legalábbis az erősebbik modellben a Snapdragon 855 lesz már szinte biztosan tudjuk. Sokáig kérdéses volt a név is, de a K20 és a K20 Pro most már szinte biztos befutónak tűnik. Memória és háttértár tekintetében a 6GB + 64GB, 6GB + 128GB, 8 GB + 128 GB, 8 GB + 256 GB RAM / tároló kiépítésekkel találkozhatunk. A készülékház mind a két telefonnál a Carbon Fiber Black, a Glacier Blue és a Flame Red színekben lesz választható.

REDMI K20 PRO

A Pro verzió kapcsán tudjuk, hogy hatalmas, keret nélküli mobil lesz, aminél a kijelző átlója eléri a 6,39 colt, a felbontás természetesen FHD+. Az akkumulátor 3600 mAh kapacitású lesz, ehhez kapunk gyorstöltést is, mégpedig 27 wattosat. Nem marad ki az üveg alatti ujjlenyomatolvasó, és érdekes módon az infraport sem. Ez utóbbi a Redmi telefonok egyik leginkább kedvelt képessége, de csúcstelefonba mostanában nem szokás beépíteni (sajnos), szóval a K20 Pro ebből a szempontból is különleges lesz.

redmipro2

Ami azonban a legkülönlegesebb az a kamera, pontosabban a kamerák. Ahogy egy mai csúcskészüléktől elvárható a hátlapon három objektív kukucskál majd. Ezek a szokásos elrendezésben lesznek várhatóan, vagyis egy telefotó, egy hagyományos és egy széleslátoszögű kamerát dolgoztathatunk. Az igazán furcsa azonban nem ez lesz, hanem a szelfikamera, ami immár egyetlen millimétert sem foglal el a kijelzőből. Nem a MIX 3-nál már látott lecsúszós előlapot kapja, hanem egy a felső részből kiugró periszkópkamerát. Most úgy tudjuk, hogy ebbe egy 20 megapixeles érzékelő került.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.