Válassza az Oldal lehetőséget

Villámgyors Silicon egy villámtesztben

Időről időre kapunk olyan felkéréseket, hogy írjunk új hardverekről. Meglepő ugye? 🙂 Mi pedig nem néha, hanem sokszor vagyunk gondban, hiszen egyes hardverek esetében a gyártók megoldásai között kevés vagy semmi különbség sincs. Gondoljunk csak az NVIDIA referenciakártyáira, melyek hol Gigabyte, hol ASUS színekben tűnnek fel oldalainkon, hogy aztán a teljesen egyező termék a konkurens gyártótól is megérkezzen. Igazi öröm olykor-olykor egyedi nyákot vagy hűtést látni, igaz, ahogy a kártyák erejét adó grafikus lapka öregszik úgy válik ez egyre természetesebbé, hogy a termékciklus végén aztán, egy félmagas nyákon üldögéljen a régi király, körbevéve gagyi memória modulokkal, a dobozon pedig egy teljesen ismeretlen gyártó nevével.

Villámgyors Silicon egy villámtesztben 1

No, elkanyarodtunk a témától, hiszen jelen cikkünk nem a videokártyákról, hanem az USB 3.0-ról, pontosabban az USB 3.0-val jelölt külső adathordozóról, és az őt kiszolgáló, hordozható gépekbe használható Express Cardról szól.

Tény, hogy a téma kezd némileg a lerágott csontra hasonlítani, ám már most mondjuk, hogy lesz ez még rosszabb is. Ebben a cikkben legalább annyi újdonság lesz, hogy végre kipróbálhatjuk, hogy az egy gyártótól érkező kártya és külső meghajtó hogy teljesít együtt.

Villámgyors Silicon egy villámtesztben 2

Azért ne legyen rossz a kedvünk! Először is azért ne, mert Silicon Power termékekről van szó, amik szívünkhöz közel állnak, másrészről meg azért, mert minden ilyen teszt után közelebb kerülünk a gondolathoz, hogy be kell szereznünk nekünk is egy USB 3.0-ás tárolót a régi lassú vacakok helyett. Mert bizony az USB 3.0 valóban kellett már, és ahogy többször, több cikkünkben leírtuk a nagyobb sávszélességet többek között a külső adattárolók fogják a leginkább kihasználni. Így aztán mondhatjuk, hogy ennek a cikknek legalább van valami értelme, ha más nem az, hogy kicsit csorgathatjuk a nyálunkat. Mennyivel kellemetlenebb lenne, ha USB 3.0-ás webkamerát kéne tesztelni. Igaz, óriási gyakorlatunk révén arról is tudnánk sok dicsérő szót írni, maximum annyi történne, hogy nagyon kilógna a lóláb.

Bevezetőnek ennyi elég is lesz. Lássuk a teszt tárgyait, végezzük el a méréseket, aztán gyorsan összegezzünk is, de mind ezt a következő oldalon tegyük!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.