Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi Redmi Go 18 ezer forintért – végre helyére került az ár!

Xiaomi Redmi Go 18 ezer forintért – végre helyére került az ár!

Van az a pénz, amiért már érdemes megvenni a Xiaomi telefonját.

Xiaomi Redmi Go 18 ezer forintért – végre helyére került az ár!

Azt mondják, hogy a Xiaomi telefonjai nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, és ez végül is igaz volt a Redmi Go-ra is. Hogy miért nem propagáltam eddig, mint vásárlásra érdemes telefont? Azért, mert a Redmi Go az abszolút belépőszint, és bár a 75-80 dolláros ár valóban alacsony volt, itt-ott felbukkant kuponos akcióban a Redmi 6A is hasonló ősszegért, és az ezért a pénzért többet nyújtott. Szóval azt gondoltam, hogy a Redmi Go a márkán belül kicsit felül van árazva,

Xiaomi Redmi Go 18 ezer forintért - végre helyére került az ár! 1

Most azonban úgy tűnik, hogy az ár végre a helyére került. Annyira alacsony lett, hogy ezért a pénzért nem hogy a feltörekvő gyártók sem adnak olcsóbban telefont, de lényegében semmilyen használható okostelefont sem találunk. Persze az ár mutatja a képességeket is, hiszen a 4 magos processzor, az 1 GB memória és a 8 GB háttértár (memóriakártyával bővíthető) nem sok jót ígér. Pontosabban ígérne, ha nem alkotta volna meg a Google az Android Go operációs rendeszert.

Xiaomi Redmi Go 18 ezer forintért - végre helyére került az ár! 2

Az Android Go kimondottan olyan készülékek számára készült, amik hardvere gyengébb az átlagnál. A kisebb erőforrás igény miatt azonban a szoftver ezeken a telefonokon is szépen fut, sőt, a Google abban is segített, hogy ne maradjunk applikációk nélkül. Népszerűbb programjaikat is gósították, így például kapunk Go verziót a levelezőprogramból és a térkép programból, a Google asszisztensből, a Google navigációból, a keresőből, hírolvasóból, a Google files-ból is. Ezek a programok kevés erőforrással is beérik, ráadásul tárhely igényük is maximum a fele a hagyományos megfelelőiknek.

Xiaomi Redmi Go 18 ezer forintért - végre helyére került az ár! 3

Szóval az a helyzet, hogy ez a mobil, bár a vas nem túl veretes, mégis egy modern készüléknek mondható, ráadásul a Xiaomi gyártja, ami már magában is erős garancia arra, hogy ne szemetet vegyünk. Tény, a használható programok köre véges, nem fognak rajta futni a komolyabb játékok, de a Google gondoskodik arról, hogy a mindennapokban használható mobilunk legyen. És mielőtt bárki is lehúzná ezt a telefont, igen, van olyan helyzet, van olyan felhasználó, akinek és amikor teljesen elegendő lesz egy Xiaomi Go is!

Xiaomi Redmi Go 18 ezer forintért - végre helyére került az ár! 4

A poént a címben már lelőttem. Az a nagy helyzet, hogy a telefon ára végre annyira lement, hogy érdemes legyen elgondolkozi a megvásárlásán, hiszen 18 ezer forintért más épkézláb telefont nem nagyon kapunk.A korábbi 75-80 dollárról szép lassan elértük a véleményem szerint megfelelő árat, ami 62,99 dollárt jelent, ez a mai napon alig több, mint 18 ezer forint.

A vásárláshoz most nem kell kupon sem. Az ár a fekete verzióra vonatkozik, ha kéket szeretnénk, akkor egy ezressel többet kell fizetnünk. Én biztos maradnék a feketénél, ezen az árszintem már az ezer forint is több mint 5 százalék felár, amit szerintem egy színes hátlap nem ér meg.

A telefont itt találod: Xiaomi Redmi Go Global verzió 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.