Válassza az Oldal lehetőséget

1000 nyomtatott lap percenként

Az emberiség talán legnagyobb, de mindenképpen óriási jelentőséggel bíró találmánya új lépcsőfokot ért el.

A júdeai és samariai főiskola két mérnöke nemrég publikálta legújabb fejlesztését, ami tulajdonképpen egy nyomtatófejet jelent, ami képes percenként akár 1000 oldal nyomtatására is.

A fejlesztők, név szerint Moshe Einat és Nissim Einat által tervezett nyomtatófejet JeTrixnek nevezték el, aminek a működése különbözik az eddig használt fejekhez képest, leginkább az LCD-monitoréra hasonlít. A nyomtatófejben rengeteg kis mikrocső van, ahol minden cső egy képpontnak felel meg, akár egy LCD-kijelzőnél. Így nem kell a fejnek balra-jobbra-fel-le mozognia, ha nyomtatni szeretnénk (így működnek a mai nyomtatók), hanem egyszerűen csak egy pillanat alatt rányomja a festéket a lapra. Természetesen így jóval nagyobb lesz a nyomtatófej mérete, de ezzel egy fázisban ki lehet nyomtatni egy egész oldalt.

Új vívmány elé néz az emberiség, az információ szerzése és tárolása új szintet ért el. Ezáltal valószínűleg csökkenthető a könyvek előállításának költsége, ami akár a blokkon is meglátszódhat. A fejlesztő pár szerint a JeTrix nyomtatófej két éven belül akár már kereskedelmi forgalomba is kerülhet.

1000 nyomtatott lap percenként

A szerzőről