Válassza az Oldal lehetőséget

30000 pont felett egy K10 processzorral

Lórúgás erejeként hatott a K10 a mellé társított CrossFire HD 2900 rendszerre.

Még mindig Lipcsében vagyunk, ahol az Inquirer munkatársai, addig próbálkoztak az AMD-s illetékeseknél, amíg közelebbről is szemügyre vehették a K10 processzorral szerelt CrossFire HD rendszert. Ha már így alakult, akkor lefuttattak pár tesztet, sajnos azonban képekkel nem tudnak szolgálni, mivel a stáb cuccainak nagy részét ellopták a kiállítás ideje alatt.

A tesztkonfig tehát tartalmazott egy ismeretlen, négymagos K10 processzort, egy AMD RD790-es alaplapot, melybe két darab HD 2900 XT kártyát gyömöszöltek. Memóriából 4 GB-ot szántak a rendszer számára, azonban a 32 bites Vista miatt csak 3,24 GB vált elérhetővé. A megfelelő tápellátást az OCZ egyik remekműve szolgáltatta.

Először a 3DMark06 programot indították, ami a 2,5 GHz-en járó procival és a két 512 MB-os kártyával 23768 pontot adott. Már ez is szép eredmény, azonban amikor 3 GHz-re emelték a processzor órajelét, akkor jött az igazi meglepetés. A végeredmény 30031 pont lett! A két HD kártya ugyan minimálisan húzva volt — 830/900 MHz–, viszont a kiábrándító teljesítményt nyújtó 7.7-es Catalyst meghajtót használták.

A sokk után jöhetett az Everest memóriateszt része. Az már az Athlonoknál is világossá vált, hogy a beépített memóriavezérlő révén meglehetősen magas olvasási és írási értékeket kaphatunk. Nos a Phenom rátesz még egy lapáttal, az eddig elérhetetlennek tűnő 10 GB/másodperces eredményeket könnyedén hozza az új processzor, 1066-os modulok használata esetén pedig a 11 GB/másodperc is teljesíthető.

A fenti eredmények ugyan nem túl hivatalosak, de kezdésnek semmiképp sem rosszak. Úgy tűnik, az AMD tényleg összeszedte magát, és a K10 nagyobbat fog szólni, mint azt egyesek várták.

A szerzőről